Citiraj:
Autor kObRa
amortizacija cijene? wtf? a kaj bi ti? lol....
mozes dobit povrat novaca ali koliko taj proizvod kosta sad a ne koliko je kostao...
|
ajmo malo pogledati s druge strane (strane kupca). Kada nesto kupujes ti kupujes i garanciju, tj. garancija je dio proizvoda. Znaci ja sam kupio nesto sto ce trajati barem onoliko koliko iznosi garancija. Kada se to pokvari, ispada da nisi dobio ono sto sam platio. To je isto kao da kupis hdd od 200gb a dobijes od 100gb. to nisi platio i trebas dobiti lovu nazad, ne?
I sada trgovac ti moze zamijeniti za isti proizvod koji si platio i dati ti novu garanciju koja ide uz novi proizvod koji ce valjda ovaj put trajati barem koliko iznosi garancija, a ako ga nema, onda vratiti ti lovu u PUNOM iznosu. Jer ti nisi dobio proizvod koji si platio.
Citiraj:
Autor Gilbert5
Malo drugačije. Nakon reklamacije oni vam nude zamjenski proizvod (ovo se odnosu na KT i općenito periferne poslovnice van ZG-a), a na vama je da ga ne primite i porazgovarate sa ponekim šefom i uputite ga u vaša prava po zakonu. Onda tek vrijedi ovo kaj je Buljo naveo.
Tipa, pokvari se mema koju više nemaju u ponudi ili lageru, vi ne morate prihvatiti sličnu. Mora biti ista popravljena  ili nova, u slučaju da nisu u mogučnosti nabaviti istu -> vaše pravo je da za taj iznos uzmete drugi proizvod.
|
tocno tako. jedino ovo zadnje. kupcevo pravo je da dobije puni povrat love u gotovini, a kupceva je dobra volja ako odluci taj iznos u istoj trgovini potrositi.