11.08.2008., 13:25
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Autor bacyc
i najveća provala, koje se dogodila dok smo radili gore navedeno. primjeti on da nema kabela, pa pita jel sam spojen bežično. ja mu velim da jesam. pita on koju brzinu imam, ja mu odgovorim 8meganešta. nabaci on pogled u stilu, ha koji debil, ništa ne zna i progovori: pa zašto si uzeo 8megabita kad se spajaš bežično? ostao sam na trenutak paf, i par sekundi neugodne tišine, dok nisam otprilike skužio zašto je to rekao. samo sam mu odgovorio da imam brzinu 8 megabita, minus 20-ak posto koje po defaultu skidaju, odnosno 6-6 i pol megabita, i to tim riječima. i nakon toga je bio pun sebe, pa se nisam ni trudio objasniti mu da je propusnost wirelessa malo veća od 2 megabita
|
ma cek. imas 6-6.5mbita. to ti znaci izadje u idealnom slucaju oko 800kb/s, (sto nije malo). wirelessu se drasticno smanjuje brzina sa slabim signalom, jedan zid i vec se brzina prepolovi, a u idealnom slucaju wireless ima 1.5- 2mb/s, i to je sa 100% signala. doduse ovisi o driverima i hardwareu. zato ti je vjerovatno lik rekao da ti bas nije zgodno spajat se sa wirelessom ako ti je ruter na drugom kraju kuce (ako nije spoji se kabelom i uzivaj).
|
|
|