najbolje je prije svega procitati manual od ploce. ali sve kaj o njoj trebas znati za ispravno spajanje ti tamo pise. ako nemas, na asusovoj stranici sigurno imas.
no, ovako. za DC je pravilo kod vecine proizvodaca: prema njihovoj preporuci, za najbolji ucinak mema se stavlja u utore 1 i 3 u slucaju samo dva keksa. u slucaju 4 keksa je sve jasno

jedino sam cini mi se kod jedne msi ploce nasao preporuku proizvodaca koji kaze da je DC 2 i 4 utor...ali kazem, samo kod te ploce.
drugo, ista je stvar i sa SATA utorima.u vecini slucajeva su ti ili cetiri ili sest(color) utora oni u koje spajas hardove i dvd a ovi crni su dodatni ako ti zatreba(isto brijem da najbolje pise u manualu za tvoju plocu)
kaj se tice ovog osampolnog atx prikljucka. to ti je zapravo 2x4pinski atx prikljucak, koji je na boljim plocama samo poduplan.mislim da je razlog da ploca ima dovoljno napona za sli i takve kombinacije. znaci, ako ti napajanje nema taj konektor, ti mozes onaj 4 pinski spojiti u taj utor i dobiti ces potrebnu struju za plocu. straha nemas da ces krivo spojiti, jer ako bolje pogledas, svaki pin ima drukciju hmmm reci cu sifru za spajanje, tj. svojim izgledom onemogucava da nekaj krivo upiknes. znaci, 4 pinski ti moze uci u samo jednu jedinu kombinaciju tog 8 pinskog konektora i ponasati ce se kao da je upiknut u 4 pinski.
no, dali ce to biti dovoljno napona za plocu, moras probati.uglavnom, nemozes nikaj skuriti, ali obvezno moras dati tu struju ploci da moze raditi.
eto, uzivaj