View Single Post
Staro 10.08.2008., 18:41   #26
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
pixel na 4:3 20" monitorima je tek nesto sitno veci od pixela na l220x. ja kad sam kupovao sam otprilike znao sta uzimam jer mi je poznato kako slika izgleda na 21" crt monitoru, dakle ekvivalent ovoga i to mi nije presitno, cak i kada nemam naocale na nosu sto je u vecini slucajeva. A otprilike je isto kao i na lenovu, lenovo ima mrvicu manje pixele od 20" 4:3 lcd-a i ako ti je na njemu presitno, onda je i na ovima. za lp2065 mogu reci da je puno ugodnije raditi na njemu nego na konkretno 1907wfp (s-pva model) zbog boljeg pozadinskog osvjetljenja, jednako je osvjetljenje po cjeloj povrsini i ne iziskuje naprezanje ociju toliko.
20 inčni S-IPS nije namjenjen za "uredske" poslove(ja mislim?)
To je monitor prilagođen obradi fotki (pa je bolje da fotka stane u malo manje fizičke površine monitora zbog manje točkice), CAD/CAM crtežima..
Općenito nije konstruiran za rad s textom!
Međutim, kod surfanja, igranja, rada u office apalikacijama sama vijernost reprodukcije boja nije toliko kritična pa se umijesto S-IPS može ugraditi i PVA matrica (koja ima bolju crnu za filmove itd..).
Ipak prilikom rada s textom (meni osobno) više odgovara malo veća točka, pa sam se umjesto LP2065 prvobitno odlučio za LP1965 (ovdje je jedna cura pitala za monitor i ti si je savjetovao i na kraju je i ona odustala od LP2065 i uzela 1965).
LP2465 mi je preskup, ali sad se pojavio ovaj 2275w za tek 100 eur više od LP1965!
Lenovo pak nema S-IPS matricu, pa ipak nije podoban za grafičku primjenu, a za uredske poslove IMHO ima presitan prikaz!
Također, kod igranja igara sigurno se ne profitira rezolucijom 1920x1200 umjesto 1680x1050 na 22" kao što bi se to profitiralo 24" monitorom.
Terminator02 je offline   Reply With Quote