OCZ ModStream
occt (3700+ @2,8GHz @1,4V + UTT @3,4V)
fancy napajanje iz OCZ-a
nađu se oprečna mišljenja i iskustva
nekima su redovito crkavali dok su nekima radili odlično
meni je dotični radio jako dobro no problem je bio što nije bio pretjerano tih (bučniji i od LC-a i od Tagana)
najveća mana su vrlo kruti i kratki kablovi
pozitivno
-izgled
negativno
-kruti kablovi
-buka
Hiper 580W TypeR
posjedovao dva komada (blue i black label)
napajanje sa odličnom regulacijom napona no snaga nije bajna. Napajanje isporučuje tek 360W na +12V što je u rangu kvalitetnih 400-450W napajanja.
odlično riješeni modularni kablovi (najbolje što sam ikada vidio)
odličan dizajn
najveća mana je izrazito visoka razina buke koju generira. Napajanje ima 120mm + 80mm ventilatore.
Također cijena od oko 800kn bila je jedan od većim minusa.
No napajanje se ponašalo puno bolje nego OCZ ili Tagan 2Force (u istoj konfi)
pozitivno
-dizajn
-modularnost
-regulacija napona
negativno
-mala snaga na +12V
-izrazito visoka razina buke
-cijena
Antec NeoHE 430W
occt (3700+ SD@2,8GH + UTT @3,4V - ista konfa ko i kod OCZ-a)
prvi pravi modularni Antec made by Seasonic
imao sam dva komada od kojih je jedan još uvijek u mom vlasništvu a drugi još uvijek kuca kod masnog.
Jedno od najtiših napajanja koje sam imao prilike koristiti... Napajanje praktički nema mane. Izrazito tiho (iako koristi samo jedan ADDA 80mm ventilator), malo zagrijavanje, visoka snaga (384W na +12V), modularno, dugi sleavani kablovi, odlična regulacija napona.....
u principu mana je samo manjak EPS konektora
pozitivno
-snaga
-regulacija napona
-izrazito tih rad
-dugi kablovi
negativno
-nedostatak EPS konektora
Corsair HX 520W
napajanje koje i sad koristim
iako je početna cijena od 1000+kn bila pretjerana sada ga se može nabaviti za oko 650kn što je još uvijek puno no dobivate napajanje koje je pod kožom Seasonic S12 E+ sa 5g garancije te kvalitetnim i dugim modularnim kablovima.
O ovom napajanju zna se gotovo sve.... izrazito tiho, snažno, odlična regulacija napona.... praktički bez mana izuzev cijene.
osobno sam na dotičnom vrtio svoj stroj (Abit IP35 + Q6600 + 2GB Ballistix + GTX280 + 4x HDD) bez ikakvih problema
pozitivno
-snaga
-regulacija napona
-tih rad
-5g garancije
-modularni kablovi
negativno
-cijena