View Single Post
Staro 10.08.2008., 00:59   #24
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Terminator02 Pregled postova
Razlika u cijeni je ta, da prije LP2275w, ako nisam htio monitor s TN matricom, a Lenovo mi imao presitan prikaz, morao sam birati između LP1965(2300kn) i LP2465(5000kn)+ jača grafička za ovaj drugi..
Sada će se (valjda) moći kupiti i 22" ne-TN za oko 3000 kuna.
LP2065(kojeg vidim ti imaš) mi se još više svidja od ovog LP2275w (zbog S-IPS matrice, 1200 točkica po vertikali), ali strah me kupovine na neviđeno zbog točkice sitnije nego na 17" LCD-u, odnosno 2" manje dijagonale na više pixela
pixel na 4:3 20" monitorima je tek nesto sitno veci od pixela na l220x. ja kad sam kupovao sam otprilike znao sta uzimam jer mi je poznato kako slika izgleda na 21" crt monitoru, dakle ekvivalent ovoga i to mi nije presitno, cak i kada nemam naocale na nosu sto je u vecini slucajeva. A otprilike je isto kao i na lenovu, lenovo ima mrvicu manje pixele od 20" 4:3 lcd-a i ako ti je na njemu presitno, onda je i na ovima. za lp2065 mogu reci da je puno ugodnije raditi na njemu nego na konkretno 1907wfp (s-pva model) zbog boljeg pozadinskog osvjetljenja, jednako je osvjetljenje po cjeloj povrsini i ne iziskuje naprezanje ociju toliko.

sto se tice grafickih kartica, moja kartica tjera sve igre da ne padaju ispod 30fps, tj da ne dolazi do zastajkivanja (stalker, cod4, wic, fear, tdu i jos poneka manje zahtjevna) na nativnoj rezoluciji i 4x fsaa, dakle vec 8800gt s 1920x1200 rezolucijom izlazi na kraj bez problema, da ne pricamo o trenutnoj mid range ponudi ili necemu sto ce dolazit kroz sljedeca razdoblja jer teksture zauzimaju ispod 512mb graficke memorije za sve rezolucije osim kod 30" monitora, a procesori su vec sasvim dovoljno jaki.

dapace,nemoj krivo shvatit, ne mislim uopce da je ovaj 22" hp los, cak sto vise, sasvim dobar monitor ce sigurno ispast, ali nikako se ne mogu oteti dojmu da je losija kupnja od lenova u slucaju da se nude za iste novce jer i meni koji ne vidi najbolje (ostecenje oka, tako da nikakve naocale na jednom oku ne popravljaju u potpunosti sliku) to nije toliko presitno da bi smetalo, tj meni nije uopce, ali kakav vid ljudi moraju imat tek da bi im bilo?!

@danijel.. monitor ljudi u prosjeku gledaju s udaljenosti ~70-80cm od oka (najvise zavisi od stola uglavnom pa je to nekad i vise ili manje), ali i laptopi su ista stvar jer 30cm bi znacilo da su ti oci negdje iznad touchpada sto nije istina, uvjek imas ispruzene ruke dok klikas po lapu, ista stvar kao i s desktopom, tak da ta udaljenost u praksi ispod 50cm nije nikada. ako to nije tako, odi okulistu. ovo ne kazem u smislu da te idem zezat nego ozbiljno jer je to preblizu i nesto nevalja (osim kada bas par pixela analiziras, a ne postoji zoom opcija).

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder