Citiraj:
Autor antrax
tn monitori kostaju 50% cijene ovoga, nije ni veliko cudo da nemaju kojekakvih gadgeta kao skupi monitori iz neke vise klase.. ali njih se ne moze ni usporedivati, jedino zajednicko im je da su monitori, isto kao sto je jedino zajednicko jabuci i malini da su voce. ali prvenstveno ih se ne moze usporedivati zbog razlike u cijeni, prije svega ostalog.
|
Razlika u cijeni je ta, da prije LP2275w, ako nisam htio monitor s TN matricom, a Lenovo mi imao presitan prikaz, morao sam birati između LP1965(2300kn) i LP2465(5000kn)+ jača grafička za ovaj drugi..
Sada će se (valjda) moći kupiti i 22" ne-TN za oko 3000 kuna.
LP2065(kojeg vidim ti imaš) mi se još više svidja od ovog LP2275w (zbog S-IPS matrice, 1200 točkica po vertikali), ali strah me kupovine na neviđeno zbog točkice sitnije nego na 17" LCD-u, odnosno 2" manje dijagonale na više pixela.
Citiraj:
Autor antrax
istina je da mnogima smeta velika rezolucija kod lenova (i 30% vise pixela je, 25% je u slucaju kada krecemo s rez. lenova prema hp-u), ali mnogi od tih mnogih nikada u zivotu nisu ni vidjeli monitor o kojem pricaju nego samo nagadaju. Najveca fora je da nikome ne smeta 1280x800 rezolucija na 15,4" laptopima, mnogima je to i prekrupno, a u principu je jednaka tocka kao na lenovu 
|
Pusti sad laptope.
Na laptop se ne može ugradit 24" zaslon, a kod stolnih računala nije potrebno 1920x1200 trpati u 22" kad na stolu možemo imati 24+ inča.