View Single Post
Staro 07.08.2008., 18:09   #1
banja_luka
Registered User

Datum registracije: Aug 2008
pomoc oko odabira - za studenta arhitekture

Prvo da pohvalim izuzetan kvalitet foruma! Prije nekoliko dana sam prvi put dospio do ove adrese, trazeci uputstvo za kupovinu notebooka. Izuzetno je sve, bez rijeci sam ostao.

Procitao sam cijeli thread sa uputstvom za kupovinu, pa bih da rezimiram

naime, studiram arhitekturu, sad cu na drugu godinu. imam svoj budzet od oko 700eur, ali ocekujem jos dohotka sa strane. dakle, mislim da mi treba sledece: core2duo, bar 2GB ram (prosirivo do 4 i vise ako uopste moze), graficka koja moze da radi sa CADovima....disk je pratece velicine, mislim da ne treba vise od 200GB, i naravno 17'' wide sa vecom rezolucijom.

e sada, racunar se nece puno seliti iz kuce. Na faks ide samo kad trebam nositi rad na konsultacije - takvo je stanje sada, a kasnije sve cesce i cesce ce se vucati na ruti kuca-faks-kuca. Ne mora lijepo da izgleda, ne trebaju fancy dodaci.... i jos nesto, nece se igrati igre - nikakve. U principu, treba za cisti rad. Sada je to samo archi i autocad ako i crdrawX4. Sada planiram i 3dmax da razradjujem.

Za pomoc molim zato stvo vidim da vi to ovdje bas sa razumjevanjem radite, a i vrlo je lako pomjesati one sve silne kategorije korisnika kojima su pojedini racunari namjenjeni.

Planiram doci u Hrvatsku da ga kupim jer je ovdje sve bezobrazno skupo, a jos mogu da vratim PDV, sto mi je znacajno.

Nego, koliko mi realno novca treba za ovakvo nesto? Gdje da kupim? Bilo koji dio Hrvatske dolazi u obzir.

Eto, hvala Vam jos jednom na pomoci!

pozdrav iz Banja Luke
banja_luka je offline   Reply With Quote