View Single Post
Staro 07.08.2008., 01:41   #1
Fadolf
Premium

Fadolf's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
(riješeno) Fortron 350PNF (gašenje kompa)

Gotovo sam siguran da je napajanje problem, ali volio bih provjeriti...

Da ne duljim, komp se gasi sam od sebe, znači, ne ulazi u nikakvu hibernaciju ili nekaj slično već se gasi. Temperature nisu problem jer se kreću do 55°C u loadu, a u BIOS-u je podešeno gašenje na 65°C tako da u tome nije stvar. Komp bi se gasio u različitim situacijama, Call Of Duty 4 ili premještanje ikona na desktopu bilo je svejedno.

Kako sam posumnjao na napajanje spustio sam takt OC-anog procesora s 2,7GHz i 1.55V na 1,8GHz i 1.4V i primjetio da se tada ne gasi. Prije toga sam isprobao OC-an komp na Fortron Bluestrom 500W napajanju i tamo je radio bez beda. Da budem iskren, radio je bez beda i na 400W MS napajanju, ali sam za njega znao da će prije ili poslije vrisnuti pa sam uzeo 350PNF.

Kako u stroju nemam nikakvih kartica osim grafičke 7800GT (default voltaže), 2 ventilatora (jedan 80mm i jedan 120mm) znam da bi Fortron trebao biti i više nego dovoljan. Konfa o kojoj pričam je desna iz profila.

Sve mi smrdi da sam naletio na škart Fortrona...

P.S. Još jedno pitanje... Dolazi li 350PNF fakat bez kutije i bilo kakvih uputstva ili su me zaribali?

Zadnje izmijenjeno od: Fadolf. 07.08.2008. u 01:52.
Fadolf je offline   Reply With Quote