View Single Post
Staro 05.08.2008., 22:51   #9
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Neki su ovdje izgubili vezu sa realnošću
1. Microsoft nije windows i njihova zarada ne ovisi samo o toj vrsti operativnih sustava.
2. @2145 . Ne treba ti nikakva velika brzina veze da bi obradio neke fotografije ili neki 3d projekt ili što već. Naravno, u to vrijeme će i biti brzina veze više manje ovakva što si ti naveo. Ali nije u tom poanta, nego da recimo, pošalješ sliku na server, daš naredbe što da napravi, te kasnije preuzmeš gotov produkt.
3. Teško da će u neko dogledno vrijeme 8000*5000 biti standard jer bi morao imati OGROMAN ekran ispred sebe, što baš i nije praktično niti u krajnjem slučaju zdravo imati blizu očiju. Ali čak i da bude standard, začudio bi se što je moguće postići samo sa 15ak standardnih računala u farmi, a kamoli sa superračunalima (i to još za desetak godina).
4. I osobno mislim i vjerujem da će to biti vrlo realna situacija u dogledno vrijeme gdje će postojati određene tvrtke i na njih će se stavljati podaci i čuvati. Evo,čisto jedan primjer. Netko je stavio fotografiju na cd,dvd,hdd prije desetak godina. Što mislite, kolik je vijek trajanja te fotografije, odnosno koliko će puta u životu ta osoba morati mijenjati medije? Zato će postojati specijalizirane tvrtke koje će vam garantirati dostupnosti podacima i nakon jako puno godina (jer će oni seliti podatke i brinuti o tome).
Naravno, svi vi perverznjaci u glavama mislite, NE DAM ja svoje privatne slike . Čisto sumnjam da se o takvoj vrsti privatnih podataka radi, makar sigurno će postojati određena sigurnosna politika tvrtke o kojoj će ovisiti ugled. Ali o tom po tom, korak po korak.