View Single Post
Staro 05.08.2008., 21:55   #22
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor denied Pregled postova
Wolv je govorio o superljepilu a ja govorim o Zalmanovom TERMOVODLJIVOM ljepilu - dvije različite stvari

Stvar je da sa pastom NE drži.....najveći problem su naponski regulatori na 4870-ci koji su površinom četvrtina jednog čipa rama......

(Ovo sve na kraju izgleda ko teška znanost)
Čuj,nisi baš bio jasan gore,odgovaraš paralelno pa sam stekao dojam da ćeš ipak poslušati (po meni) loš savjet pasta+"superljepilo";pasta+"zalman"(u smjesi)-jednako tako nemaju što tražiti zajedno.
Dobro?

Dalje:kakve točno hladnjake namjeravaš staviti?Mislim,ovdje pršte savjeti i rješenja,a zapravo nigdje nisi istaknuo šta to točno želiš da ti hladi te regulatore."Ježići vulgaris"?Miriše mi na probleme,iskreno...
No,bez brige,ima i boljih rješenja,samo malo treba uprljati ručice

Kažeš: pasta ne drži.Pa je to problem.Dobro.
Onaj savjet sa "superljepilom u kutove" može se relativno lako izvesti sa ramovima,jer su,kako si gore i sam primjetio,oko 4x veći površinom.Sa nap.regulatorima? Teško.
Termovodljivo ljepilo (iliti Zalman) po čitavoj površini?Ne tako dobro kao sama pasta,a i pitanje je da li bi uopće moglo podnijeti težinu toga hladnjaka kojega si naumio staviti gore-u slučaju da izabereš ovaj način,(a ima i boljih,kako ću ti poslije i opisati),predlažem probu (simulaciju) na nekoj drugoj površini.

Rješenje je u tome što "trebaš smisliti" način kako zadržati hladnjak dovoljno dugo na regulatoru isključivo uz pomoć paste.Dovoljno dugo da se,kako su već gore spomenuli,ista "zapeče",što će se prilično brzo dogoditi sa karticom u pogonu,jel'...
Isto relativno lako možeš postići uporabom obične rastezljive gumene vrpce(gumice),kojom fiksiraš taj hladnjak na svoje mjesto.Dobro?

I još nešto:ako ti "stavim slovo" ovdje,onda je bilo u najboljoj namjeri.Nema "nervoze".
Dobro?

Citiraj:
Autor Mortal Pregled postova
...Tako svi rade..
E,mene ne računaj tu
Ja sam zbog takvih problema spreman cijeli case izokrenuti naopako.

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 05.08.2008. u 22:18.
  Reply With Quote