Citiraj:
Autor McG
Znaš i sam da ljudi sve to jako dobro znaju i daleko od toga da se kartice pregrijavaju i samim time samo čekaju da krepaju. Ljudi su se zakačili na temperature, jer po cijele dane gledaju u raznim programima brojke od kojih boli glava i na psihičkoj razini rade i traže probleme tam di ih ne treba. Najbolji primjer (pored ovih HD 4800 kartica) su teme na kojima se spominje clockanje Intelovih/AMDovih procesora. Svi redom kupuju skupe coolere za još skuplje procesore, samo da bi cijele dane razglabali ko ima kolko u idleu, kolko u loadu, čija pasta skida 15° i tome slično. Nikoga previše ne dira to kaj kartice imaju tak složen ventilator i kaj su temperature kakve jesu - treba napraviti dramu, treba po ko zna koji put krenuti u ATi vs. nVidia raspravu, ali ovaj put na temperaturnoj razini, pošto su sve ostalo ispucali. 
|
To ti je, dragi moj McG, problem njihovog nepoznavanja osnova fizike... jer oni misle da kartica koja pokaze da trosi manje struje, a radna temp. joj je veca - znaci da sigurno trosi vise struje od one koja je hladnija, iako mjerenja potrosnje struje pokazuju suprotno
Ma bah, pa nema smisla pokusati im dokazati... a i ne osjecam se danas nesto posebno elokventan da bi mi to uspjelo