Tema: 4800 Serija
View Single Post
Staro 05.08.2008., 18:03   #797
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Znaš i sam da ljudi sve to jako dobro znaju i daleko od toga da se kartice pregrijavaju i samim time samo čekaju da krepaju. Ljudi su se zakačili na temperature, jer po cijele dane gledaju u raznim programima brojke od kojih boli glava i na psihičkoj razini rade i traže probleme tam di ih ne treba. Najbolji primjer (pored ovih HD 4800 kartica) su teme na kojima se spominje clockanje Intelovih/AMDovih procesora. Svi redom kupuju skupe coolere za još skuplje procesore, samo da bi cijele dane razglabali ko ima kolko u idleu, kolko u loadu, čija pasta skida 15° i tome slično. Nikoga previše ne dira to kaj kartice imaju tak složen ventilator i kaj su temperature kakve jesu - treba napraviti dramu, treba po ko zna koji put krenuti u ATi vs. nVidia raspravu, ali ovaj put na temperaturnoj razini, pošto su sve ostalo ispucali.
To ti je, dragi moj McG, problem njihovog nepoznavanja osnova fizike... jer oni misle da kartica koja pokaze da trosi manje struje, a radna temp. joj je veca - znaci da sigurno trosi vise struje od one koja je hladnija, iako mjerenja potrosnje struje pokazuju suprotno

Ma bah, pa nema smisla pokusati im dokazati... a i ne osjecam se danas nesto posebno elokventan da bi mi to uspjelo
JC Denton je offline   Reply With Quote