Back on topic i jedan veliki

za ovo što ste pisali prije. I hvala ti O veliki Lorde

što si omogućio da ovo sada pišem na tipkovnici, da ne šaljem dimne signale forumskom vraču Toru da prenese plemenu Plemenitih Geekova moje mišljenje o servisu obrednih bubnjeva. Hakuna matata!
Putopis jednog Paviliona
Dakle, u posjedu sam HP Paviliona dv9043ea prijenosnog računala, koje se pogađate - razmnožilo. No nažalost, nije - već se pokvarilo. Tri puta. Pokvarilo, a ne razmnožilo. Prvi put, poslušnost je odbila wireless kartica. To čak nisam imao ni želju servisirati, već sam kupio stick. Točno tri mjeseca kasnije, grafička kartica otpjevala je svoju posljednju pikselnu pjesmicu. Tada me moja worldwide garancija prisilila da laptop pošaljem u Austriju na servis. Da bi mi olakšali stvar, odlučili su donjeti odredbu u kojoj im niti ne mogu donjeti laptop na vrata, niti im ga može donjeti kurirska služba. Genijalnom (i isključivom) idejom o preuzimanju laptopa na kućnoj adresi u Austriji, omogućavaju mi stvaranje novih prijateljstava sa nasumce izabranim Austrijancem taman nakon što smo ih napeglali na Euru. Nakon to mi je prvobitna ideja o razmjeni studenata (u ovom slučaju laptopa) sa nekim od starosjedioca te zemlje (čovjek me odbio samo zbog činjenice da je moj lap pokvaren

), našao sam put u središte zemlje (Austrije), preko jednog poslovnog partnera kojem ovim putem veliko hvala (mada ne razumije ovaj jezik, al opet - ne razumije ga ni pola foruma). Tako se moj lap ipak dočepao servisa u Austriji... Da bi ga onda poslali u Njemačku. Nepunih tri tjedna kasnije, putem online DPD package tracking usluga - saznao sam da je lap krenuo!!! Iz Njemačke U Austriju. Nakon što je stigao (u Austriju), dostavljen je na ruke mom poslovnom partneru kojem ovim putem veliko hvala (mada ne razumije ovaj jezik, al opet - ne razumije ga ni pola foruma). Kad ga je poslovni partner, kojem ovim putem veliko hvala (mada ne razumije ovaj jezik, al opet - ne razumije ga ni pola foruma), napokon uspio donijeti u Hrvatsku, bio sam sretan kao malo dijete. Sve dok nisam upalio laptop, kojem je ovaj put bila pokvarena grafička kartica. Pošalješ lap sa pokvarenom grafom, a dobiješ ga natrag sa pokvarenom grafom. Ajde da se vratio sa pokvarenim istim dijelom, ali ovako...

Nakon što sam zaposlio google translator i svim HP-ovim majkama kojima sam mogao naći mail poslao neispravno prevedene bujice psovki, rezultat je stigao. Ne samo da su mi produžili garanciju za 2 godine (usmeno, ili mejlano), već su mi i odobrili servis u lijepoj našoj.
Naravno, HP Hrvatska, bio je vrlo susretljiv - te u prvih par sekundi jednostranog razgovora - uputio me na bilo kojeg od HP ovlaštenih servisa.
Prvi dan poslao sam mail dvama servisima sa liste koji su mi se učinili najpoznatijima. Recru i Megatrendu. Sa Megatrendom sam se čak čuo i telefonski, te je ljubazan gospodin ljubazno odgovarao i na trenutak mi se učinilo da će sve završit vrlo ljubazno. Drugi dan sam čekao odgovor, treći dan isto a četvrti sam čekao odgovor. Peti dan sam čekao odgovor. Šesti dan sam poslao mail u Zel-cos. Zal-cos je šesti dan i odgovorio. Sedmi dan je Bog stvorio zemlju.
Nakon prvobitnog šoka i nevjerice, danas (osmi, deveti ili deseti dan), odnio sam lap u Zel-cos. Objasnio sam situaciju, čovjek me doduše malo čudno gledao, no uzeli su lap! Sad čekam razvoj situacije i nadam se da će ovaj putopis imati happy end. Jer bez obzira na sve, lap je odličan. Kad radi. Nije kriv toliko HP, koliko #$%)! neVidija... Marija, te kjero, što pobogu nisam uzeo lap sa Intelovom grafom, porfavor...
Nastavak slijedi...