View Single Post
Staro 04.08.2008., 12:12   #177
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
A čuj, svatko ima svoje viđenje tj. svoju percepciju. Jedan kreten je testirao GTX 280 sa kvadom na defaultu i onda se čudi kako mu je rez duplo manji od ovih na netu.

Ja sam isto mišljenju da 3Ghz nije dovoljno za nove grafe, tj ako bi se htjeli imati optimalni rezultati kakvi su na netu.
pa to je sve jasno, ali eto opet se tu spominje taj 3dcmark i neki rez na netu.

Sve je to 5, ali ja mogu koliko toliko iz prve ruke govoriti jer sam imao i jednu hd3870 i crossfire istih, i 8800gs (drugi komp sad), i sad hd4870 i isprobavao na lenovu (1920x1200) i na random lg tn-matrici (1280x1024).

Recimo, po 3dcmarku i vantageu (pogledajte moje bencheve na lenovu par stranica prije), crossfire hd3870 ima bolji score od single hd4870 i to dosta. Jel se to osjeti u igri? NE, dapace cak se cini da hd4870 i bolje gura, jer ispeglanije sve ide kod aa, blooma i random skakanja fps-ova. Becnhevi su tako, za mazanje oci prije svega.

O tome ja govorim ovdje Dakako da ce razlike biti izmedju 3ghz i kloka preko 4ghz, ali dal je to nuzno za reze 1680x1050 i manje? Ne, grafe su toliko mocne da mogu gurati igre skorom same (ajde dobro, malo pretjerivanje). Drugo je to da netko ima 1 ili 2 fps-a vishe (recimo 120 umjesto 100) ili da hoce zadnji atom iz kompa izvuci, mada nakraju onda provede 90% vremena surfajuci i u windowsima (a racun na struju ide ko lud).

ma mislim, uskoro ce Nvidia i napraviti gpu koji ce zamjeniti procesor i preuzeti primat na trzistu, pa cemu onda klokanje i mucenje zadnjih primjeraka intela i amd-a (copyright by McG).

Ukratko - svatko tko je kupio novi komp i grafu uz to, klokanje nije nuzno - ici ce igre za 5 i na nekom prosjecnom dualcu, 100%
Pippincro je offline   Reply With Quote