View Single Post
Staro 02.08.2008., 18:02   #21
electric_dreams
Premium

electric_dreams's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Kako ne bi ostalo sve smoa na mojoj replici iliti komentaru sraletovog poimanja glazbe, evo "on-topic" posta. Preporuke koje mi trenutno padaju na pamet
podijelit ću u dvije skupine;

1) za audiofile, i audio puritance

2) za ljude koji vole uživati u kvalitetnoj pop, pop-rock i (maintream) rock glazbi

Dakle prvo 1);
Beverley Craven - Beverley Craven (1990) --piano, singer-songwriter sofisticirani pop

Marc Cohn - Marc Cohn (1991) - acoustic singer-songwriter, savršenstvo emocionalne izvedbe i skladateljskog talenta

Gino Vannelli - Live (1991) - jazzy fusion pop, vokalno i sviračko savršenstvo

Phil Keaggy - The Wind And The Wheat (1987) - instrumentalno, gitara, sofisticirano, spiritualno, inspirativno, smirujuće

Kate Bush - The Sensual World (1989) - treba li komentar?

Allan Holdsworth - Secrets (1989) - sviračko savršenstvo, fusion jazz-rock

Stanley Jordan - Magic Touch (1985) - osebujan stil sviranja gitare, jazzy, fusion, talent, talent, talent

Andy Summers - The Golden Wire (1989) - smirujuće, atmosferično, instrumentalni fusion album gitarista iz The Police

Robert Cray - Don't be afraid of the dark (1988) - savršen spoj bluesa, (izvornog) rnb-a i popa

Danny Wilson - Three-In-A-Bed Romp (1990) - savršenstvo pop glazbe

Bruce Hornsby and the Range - Scenes from the Southside (1988) - duboko, emotivno, kantautorski i produkcijski zrelo ostvarenje od klavirističkog genija, iako možda za nijansu manje genijalno od "The Way it is"

James Taylor - Never die young (1988) - najdraži James Taylor album, nezasluženo slabo poznat album ovog kantautorskog majstora

Christopher Cross - Christopher Cross (1978) - jazzy fusion pop

Joe Jackson - Steppin Out - The best of (1990) - istinska glazbena veličina, nedovoljno poznata širem krugu ljudi

........to je samo djelić onog što mi trenutno pada na pamet..., a sad drugi dio preporuka, zaljude koji vole kvalitetnu, vrhunsku pop, pop-rock, i (mainstream) rock glazbu, koja nije opterećena kantautorskim dostignućima, nije jazzy, i ne puca nužno na intelktualne tipove, već se uz nju možete dobro zabaviti i pustiti mozak na pašu, a da vam opet ne padne IQ u istom mahu

2) bilo što iz 80-etih
electric_dreams je offline   Reply With Quote