Tema: Procjene
View Single Post
Staro 02.08.2008., 17:01   #36
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
ako smijem komentirati, procjena definitivno ima previše, daleko je više onih koji traže procjenu nego onih koji direktno prodaju, ne želim se miješati u način na koji bi se te procjene odvojile od podforuma prodaja,ali same procjene bi se trebale skresat, jer nema smisla tražit procjenu za nove komponente, npr netko prodaje grafičku tipa hd4850 ili nešto slično i hoće procjenu. nema smisla to procjenjivat kad je to realno gledao nova grafička, to se zna da se cijena određuje prema najjeftinijoj ponudi sa nabave minus 20-30% i to je to, takve topice bi trebalo odmah lockati da se mene pita, e sad druga je stvar sa starijim hardverom kojeg još ima u prodaji, a razlog je to što je taj stariji hardver nerealno skup tako npr još uvijek ima grafičkih kartica tipa ove moje iz siga koje u trgovinama nove koštaju po 450-500kn a na forumu niti kod bilo koga razmnoga neće dobiti 30% manju cijenu nego može bit sretan ako je proda za 50% jeftinije od cijene nove, e za takve stvari procjena dobro dođe jer nisu baš svi u toku sa padom cijena polovnih komponenti na tržištu pa im teba pomoći.
druga opcija je uvesti zabranu procjena u potpunosti, zabraniti komentiranje cijena,eventualno napravit nekakav sticky u kojem bi bila nekakva vrsta tablice pada vrijednosti polovnih komponenti s obzirom na njihovu starost i to je to, a svako komentiranje cijena prepustiti pojedincima da riješavaju putem pm-a,znači ako si zainteresiran za komonentu a preskupa ti je, pošalješ prodavaču pm i probaš dogovorit sa njim neku razumniju cijenu, time bi se po meni najviše postiglo po pitanju preglednosti.