Molio bih dobre ljude da mi puknu ovdje malo podataka o Fortroncima.
Ubit će me izbor (ima ih valjda 5-6 različitih u rangu 350-400W) a zahvaljujući šugavom siteu Fortrona, i manjkavim podacima na stranicama naših dućana, pojma nemam koje je koje i koje bi mogao uzeti.
Hitno je jer mi treba info do sutra ujutro najkasnije, jer moram kupit i otić ugradit čovjeku u komp, skupa sa HD4870 kaj sam mu ranije uzeo. S obzirom na karticu, minimalac bi bio neko bolje 400W napajanje ili ako ništa drugo ne nađem onda uzimam Chiefteca kakvog ja imam i gotovo (350kn).
Isto tako, s obzirom na karticu, treba mi minimum 2x PCIe ili 1xPCIe+2 molexa, ili pak 4 molexa, ali samo za karticu.. dakle još minimalno 2-3 molexa uz to, i poželjno bar 1 SATA.
Koliko ja vidim Fortronci do cca 400-420kn redovno nemaju dovoljno konektora, ili uopće nigdje ne piše koliko ih imaju.
Jedini pravi izbor ovako na prvi pogled bio bi ovaj Bluestorm II u HGspotu
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=023825 - 400W, 85% efikasnost, 4 PCIe, 4 SATA konektora. No kod njega pak ne piše kolko ima ampera na railovima, a i ovo sa 4 PCIe mi je jako smrdljivo za 400W napajanje od 300kn.. Na neweggu ima par slika i specifiacije, al više ne znam kome da vjerujem.. Po slici naljepnice ima cca istu amperažu kao i Chieftec 450W, i tam pak piše 1xPCIe, 4xsata, i 6 "peripherals" kaj god to značilo (sam Bog zna jel to 6 molexa još ili je to tih 4 sata+1 pcie+1 floppy = 6 ukupno).
Dakle trebam hitan help, i da mi netko napiše koji to TOČNO model Fortrona zadovoljava navedne specifikacije, jer ovo je nemoguće skužiti na temelju informacija na webu.