View Single Post
Staro 01.08.2008., 15:11   #28
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor geniusboy Pregled postova

OK, djelomično i jesi upravu... ali u potpunosti se ne slažem s izjavom: "Zato sto vec i na papiru taj uredjaj ima odredjene nedostatke".... jer papir vidi i osoba koja je otvorila temu i ako zna čitati a valjda zna pročitat će isto što i ti.... zasigurno razlog što je otvorila temu nije da joj nije jasno što piše u specifikacijama mobitela... usporediti dva mobitela na temelju specifikacija može svako i bez pomoći drugih ljudi.... čovjek je postavio temu zato da čuje mišljenja ljudi koji su mobitele koristili.... jer gle, kad smo na specifikacijama.... netko pročita da iPhone ima 2MP kameru, i pročita da neki tamo samsungić ima isto 2MP.... iz samih specifikacija čovjek bi rekao da je to ista stvar.... ali iz iskustva velim da je to nešto sasvim neusporedivo... isto tako i internet na iPhoneu i Nokii.... oba imaju internet, šta ne??... a baš mi htio vidjeti nekog ko bi rekao da je na nokii isto koristiti internet kao i na iPhoneu....
mislim da se upravo o tome ovdje radi, i u tome se mi ne slažemo.... smatra da komentari u ovakvim temama i iznošenje mišljenja stečenog na temelju čitanja specifikacija nije mjerodavno i čovjeku definitivno nije od pomoći... jer očito je čovjek već usporedio specke mobitela i sada mu fale samo nijanse da se odluči u odabiru... a te nijasne su stvari tipa jednostavnosti, brzine, kvaliteta izrade i slično šta u speckama NE piše....
evo ti primjera jednog:
dok sam imao iPhone, sjedio sam u dnevnoj sobi u prizemlju kuće i htio provjeriti mail... uzeo sam iphone i to učinio, isto tak i msn i slično...
dok sam imao nokiu, sjedio sam u dnevoj sobi, ali kad sam htio provjeriti mail digao sam se i otišao u sobu na komp jer mi je to bilo jednostavnije i brže nego da se ubijam s nokiom i njezinim netom i wifi-em.... a u speckama piše da oba imaju internet i wifi, jel???

NHF, samo mi se malo više danas piše i nemam kaj delati pa filozofiram...

EDIT:
slažem se u vezi ovoga da su takvi mobiteli tipa iPhone i sl. nepotrebni većini korisnika i da bi mnogi jeftiniji mobovi zadovoljili većinu ljudi, ali to definitivno nije predmet ove teme, jer čovjek se dvoumi između ova dva modela i očito je tako odlučio... tu smo da mu pomognemo u toj dvojbi a ne da izmišljamo neke nove modele koji su kao isplativija i logičnija rješenja....
ma lol nista zato
Velik problem su ljudi koji ne znaju točno što i zašto trebaju, a koji očekuju da im drugi presude ili prenesu iskustva kako osobna tako i hrpe reviewa koji vjerojatno nisu procitali
U tom smislu su ova "prepucavanja" korisna jer će čovjek ipak dobiti neke pluseve i minuse.
Ja kad nesto uzimam u pravilu znam sto trebam, znam što uzimam i zašto.
Meni iphone ne bi ušao u uži izbor, ali to što generalno smatram n95 boljim uređajem, ne znači da automatski smatram da se jednom dijelu ljudi neće više svidjeti i pokazati boljim za ono što im treba od n95.

I ono što sam zaboravio: jedan veliki minus iphoneu za uredjaj te cijene je nedostatak garancije.

a za ovu moju osobnu opaska: ona i je samo to i nije joj cilj baciti autora threada u još veću dilemu

Citiraj:
Autor kundak Pregled postova
Da, raspravlja se o 2 stvari koje su nebo i zemlja. Uglavnom, zelim istaknuti da ja pod pojmom mobitela podrazumjevan nesto za sta ti triba 1 ruka da koristis, a da drugom mos dirat stvari...
Sve ove naprave na rasklapanje sa tipkovnicama, stylusima, touchpadovima meni nisu mobiteli nego vise kao minijaturna racunala koja je bolno koristiti ( i ponizavajuce). Nebi ima nista protiv toga da ne izgledas stvarno glupo kad ih koristis.
grubo ali točno- nije stvar toliko ni izgleda koliko praktičnosti i jednostavnosti
Munjara je offline   Reply With Quote