View Single Post
Staro 11.05.2004., 15:57   #7
ZYXY
Premium

ZYXY's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Horza
pa da, ali mislim da njima jako puno smetaju brojke, odnosno statistike. fora je u tome da se radi par miljona strategija neće mjenjati. oko toga se kužimo. njima (Intelu za razliku od HT-a) je problem kada s negativnim trendom posluju duže vrijeme. i onda im fino statističari kažu da će za 2 godine u odnosu na prije 2 godine imati 30% manje tržišta (ne zarade). ne kažem da je to slučaj ovdje, govorim na pamet, ali siguran sam da je to glavni razlog ovakve odluke.
statistika se radi za jednu godinu (zavrsni racun), predvidjanja su nekaj drugo i spadaju u poslovni plan i razvoj.
ono kaj je njih "zahebalo" je bas ono kaj je vecina rekla (mislila) , megaherci su im se odbili o glavu (fol).
intel je premocan - .isto kao i microsoft, i moze razbiti konkurenciju ko od sale i da je svijet banana drzava kao kod nas - upravo to bi i napravio AMD-u ili bilo kome drugom
ovako kad postoje antimonopolski zakoni i kad se provode , intel ne smije napraviti ono kaj bi napravio najradije
tako mu ostaje samo strategija razvoja koja unatoc tome sto svi mili (pa i ovi moji) trube kako je svjetska recesija , ide na povecanje zarade
NEMA RECESIJE !!!! da ima recesije - poslovni rezultati intela ne bi bili ove godine 20 ili 30 % bolji u prvih 3 mjeseca prodaje
to je ono kaj svi mali kuze al veliki i dalje vriste kak je tesko i mlate opaqe pare
(ujedno jedna od teorija zavjere da je rusenjem twinsa - izazvanog od strane CIA-e pocela era provodjenja u djelo svega sto nije mogla u uvjetima mira)
recesija je IZMISLJEN pojam koji se dodatno napuhava u europi sa uvodjenjem eura - i pretvaranjem postojecih valuta cijena u puno vece iznose (poznata stvar sa cijenama u njemackoj i italiji koje su narasle gotovo za duplo a bez ikakvog osnova)
INTEL se ne boji , oni samo imaju visak para i mogu ga ulupati u razvoj potpuno novih stvari ili platiti enorman porez
razmisli samo koliko imaju para kad mogu cijelu liniju baciti i staviti novu jer ipak sami sebi ne zele biti konkurencija , kad vec znaju pobjednika ...
ZYXY je offline   Reply With Quote