Citiraj:
Originally posted by Horza
pa da, ali mislim da njima jako puno smetaju brojke, odnosno statistike. fora je u tome da se radi par miljona strategija neće mjenjati. oko toga se kužimo. njima (Intelu za razliku od HT-a) je problem kada s negativnim trendom posluju duže vrijeme. i onda im fino statističari kažu da će za 2 godine u odnosu na prije 2 godine imati 30% manje tržišta (ne zarade). ne kažem da je to slučaj ovdje, govorim na pamet, ali siguran sam da je to glavni razlog ovakve odluke.
|
statistika se radi za jednu godinu (zavrsni racun), predvidjanja su nekaj drugo i spadaju u poslovni plan i razvoj.
ono kaj je njih "zahebalo" je bas ono kaj je vecina rekla (mislila) , megaherci su im se odbili o glavu (fol).
intel je premocan - .isto kao i microsoft, i moze razbiti konkurenciju ko od sale i da je svijet banana drzava kao kod nas - upravo to bi i napravio AMD-u ili bilo kome drugom
ovako kad postoje antimonopolski zakoni i kad se provode , intel ne smije napraviti ono kaj bi napravio najradije
tako mu ostaje samo strategija razvoja koja unatoc tome sto svi mili (pa i ovi moji) trube kako je svjetska recesija , ide na povecanje zarade
NEMA RECESIJE !!!! da ima recesije - poslovni rezultati intela ne bi bili ove godine 20 ili 30 % bolji u prvih 3 mjeseca prodaje
to je ono kaj svi mali kuze al veliki i dalje vriste kak je tesko i mlate opaqe pare
(ujedno jedna od teorija zavjere da je rusenjem twinsa - izazvanog od strane CIA-e pocela era provodjenja u djelo svega sto nije mogla u uvjetima mira)
recesija je IZMISLJEN pojam koji se dodatno napuhava u europi sa uvodjenjem eura - i pretvaranjem postojecih valuta cijena u puno vece iznose (poznata stvar sa cijenama u njemackoj i italiji koje su narasle gotovo za duplo a bez ikakvog osnova)
INTEL se ne boji , oni samo imaju visak para i mogu ga ulupati u razvoj potpuno novih stvari ili platiti enorman porez
razmisli samo koliko imaju para kad mogu cijelu liniju baciti i staviti novu jer ipak sami sebi ne zele biti konkurencija , kad vec znaju pobjednika ...