Evo otvaram thread gdje mozete preporucit neko dobro glazbeno štivo. Znaci culi se negdje dobar album, svidio vam se, pa evo prostor da podjelite to s ostatkom foruma.. U Svastari postoji tema Sta trenutno slusate, ali tu clanovi napisu ime tko izvodi i naziv pjeseme i to je to.. Ovo sam zamislio da clanovi predloze neki album ili glazbenika opcenito i nabace par rijeci o njemu, ono, kako to izgleda u njegovim ocima..
Pa da pocnemo..
Ja recimo najvise slusam zenske vokale pa ce i moje preporuke ici u tom smjeru..
1.Obratite paznju na prvi album od medijski eksponirane Amy Winehouse. Zove se Frank i po meni je mozda i mrvicu bolji od zadnjeg. To je vrijeme kad je Amy jos bila normalna, nije bila zgoljava i istetovirana i naravno nije bila ovisna.. Ima par meni par predobrih stvari. Amy je stvarno predobra, u biti ti ljudi koji stoje iza nje.. Obadva albuma su odlicna a najvise mi se svidja sto nije svaka pjesam na isti kalup, kao recimo kod Coldplay-a. Obavezno poslusati..
2. Adele-19
Nova zvijezda na Britanskom nebu, neki je nazivaju nasljednicom Amy jer kao Amy nece jos dugo s ovakvim tempom zivota. Adele je klasicna Britanka, dosta visoka, bucmasta, nesimpaticna i uglavnom jako ruzna.. Ali album je toliko dobar, isto, svaka pjesma ima svoju notu, sve jako dobro odradjeno, produkcijski, njene vokalne izvedbe stvarno zadivljuju..Tek joj je 19..Uglavnom jako obecava.
3. Duffy-Rockferry
Isto jedna mlada pjevacica koja dosta slici na Amy, i sad ce neki reci da nakon Amyinog uspjeha su svi poceli proizvodit klonove, nije bas tako. Ovo je njen isto privjenac a koliko sam cuo ona ovaj album radi pune 3 godine. I zato je toliko dobar..Isto super glas, sve manje vise odlicno..
4.Amy Macdonald - This is the Life
Isto nova mlada pjevacica,(20) koja ipak se malo razlikuje od gore opisanih, jer ima malo kantautorski i country prizvuk. Ali isto jako slusljivo, par odlicnih pjesama, cura je bas talent, i nije kao Adele ruzna, nego je onako britanski simpaticna. Inace je iz Skotske.
Eto to bi bilo od mene za pocetak, ako ste primjetili predlozio sam sve mlade nade, naravno imam ja i starijih aduta