View Single Post
Staro 30.07.2008., 16:32   #10
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
jelc, to je mozda po sirini standardna rezolucija 24" monitora, ali po visini je jedva nesto vise od 20" wide, a jos uvjek 10% manja od standardnog 20" monitora, imho vrijedi ista stvar kao i za 19" wide monitore: Welcome to the stone age! Posto u praksi nema previse vajde od takvog omjera rezolucije.

Iskreno mislim da bi bilo jako glupo uzeti taj monitor za koristenje na normalnom racunalu pored standardnih 24" monitora slicne cijene na kojima ako se gleda neki full hd film ionako ostane malo crnoga iznad i ispod slike i nista strasno.

gradjanin je napisao kako je upitna isplativost tog monitora naprama televizorima s full hd rezolucijom, hm, pa do 4000kn ja nisam vidio niti jednog tbh, a jos k tome ne toliko malog da ga se i kao monitor moze koristi, jer pixeli velicine kockica za jamb nikako nisu pogodni za citanje excel tablice, a o plazmama (koje su iskljucivo ogromne) da i ne govorimo kako izgleda neki teksualni fajl na njoj.

EDIT:
gledam bas, nabava kaze da je prvi najjeftiniji (quadro, vivax i kompaniju preskacem) full hd tv samsung LE37M87BD, istina da je ips, ali je i 94cm, odnosno preveliko za tu malu rezoluciju i jos k tome kosta 6500kn, daklo cjeli jedan pristojni htpc vise od ovog della.
Napominjem jos jednom, dell iskljucivo za male sobe poput moje duzine 4-5m i sirine nekih 3.5

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder