Citiraj:
Autor Gradjanin
vise sam rekao da hladi grafu bez obzira koju ima jer su one koje god bile veliki generatori topline, a bogme s njihovim stock coolerima i buke 
i moze on nju ohladiti, no ta toplina mora nekud otici, a ide direktno u kuciste(pasivac recimo na grafulji).a onda to ide ukrug oko kucista pa sve ispocetka. samo svakim trenom sve toplije i toplije.i sigurno je radna temp okoline zracnog visa nego kod vodenog.
|
E sad si ga fakat da ne kažem što...
Ok ajmo ponovit zakone termodinamike pa se javit iza toga...
Citiraj:
Autor Gradjanin
neznam, ali nekako se ne slazem s tvrdnjom. imam dva venta na hladnjaku, kontrolirana kamamasterom,znaci, lako podesim omjer tisine i hladenja.
dva su venta u kucistu-upuh i ispuh, isto tako kontrolirana, znaci bez problema ih utisam jer ionako imaju simbolicnu funkciju uvodenja i izvodenja zraka za NB i SB.stoga..buka je najmanji problem kod vodenog 
|
Znači imaš 4 venta na kolko su okretaja? I btw moji su ventovi na autoregulaciji spojeni - 500-1200 idu i 99% vremena su na 500 čak i kad se radi, pa čak i sad po ljeti...
Citiraj:
Autor Gradjanin
a u svakom slucaju, kako god da je toplo ili hladno, komp ne prelazi 45°C(45 grafe a 30ak cpu). a i neznam zakaj tumacis da vodeno jedino dampa skokove. fakat smijesna tvrdnja. 
|
Bila smješna ili ne konačna temperatura je određena temperaturom okoline i odnosom protok/discpiacijska povrišna, dakle ako neki radijator na vodenom ina na sebi krica površine recimo kvadratni metar, onda je njegova mogućnost predaje topline okolini jednaka kao i kod odvojenih coolera koji imaju zbrojeni tu površinu - kužiš?
Posebono se briše razlika kad je radijator unutar kante pa se zapravo ponaša upravo kao cooler na CPU ili grafi, jedino što je s njim slučaj da ne ometaju druge komponente protok do njega pa se može malo homogenije rasporediti strujanje zraka preko njega i to je sve, tj malo manja površina radijatora će imati efekt kao malo veća povrišna običnog coolera i to je sve, od toga i dolazi onih par C razlike koji postoje...
Osim toga imaš samo damping efekt koji proizlazi iz toga da voda ima daleko veći kapacitet od zraka i da joj treba više vremena da se zagrije ali s obzirom da ti voliš navoditi par sati igranja u komadu taj efekt ti je nebitan jer je ideja da je do onda već postignuta ravnoteža...
Citiraj:
Autor Gradjanin
neznam tvoje iskustvo sa vodom i zakaj si toliko protiv nje, no ja probah svakojaka zracna hladenja, izmedu ostalog ninju tower zadnji. i sve je recimo pet dok ne odigras par sati neku 3d zahtjevniju igru na zrakom hladenim gtx-ma. em su one uzarene, em buce em dignu okolnu temperaturu za dobrih pa rekao bi i dvadesetak stupnjeva. treba probati kaj puse iz njih iza kucista. ono, noge se znoje.
|
1. Ja uopće nisam načelno protiv vode, samo nevolim čitati bajke...
2. On NEMA 2 GTX u kanti i ne misli ih imati...
Citiraj:
Autor Gradjanin
vjerujem da jedan proc s slabijom grafickom zapravo ni ne treba vodeno
|
Dobar jutar...
Citiraj:
Autor Gradjanin
naprosto je ponekada vodeno bolji odabir zbog raznih popratnih stvari o kojima mozda ne razmisljas u ovom trenutku. no kad se isproba i jedno i drugo, dode se do zakljucka kaj je bolje ili isplativije.
|
Gle oko ovoga kaj je isplativije se uopće nema kaj raspravljati jer zrak je isplativiji i ako se nešto gadno ne promjeni u cjenama tako će i ostati...