View Single Post
Staro 30.07.2008., 13:44   #43
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor yedwy
Mora da se šališ?

Mislim jesi ti pogledao kou grafu on ima? Nju može ohladiti VF900 a da ne pričamo o Acceleru s1...
vise sam rekao da hladi grafu bez obzira koju ima jer su one koje god bile veliki generatori topline, a bogme s njihovim stock coolerima i buke
i moze on nju ohladiti, no ta toplina mora nekud otici, a ide direktno u kuciste(pasivac recimo na grafulji).a onda to ide ukrug oko kucista pa sve ispocetka. samo svakim trenom sve toplije i toplije.i sigurno je radna temp okoline zracnog visa nego kod vodenog.

Citiraj:
Autor yedwy
A ako pričaš pasivno u caseu kao što je moj npr možeš toranj i accelero i bez ventilatora držati btw kolko ja znam i na radijatoru od vodenog imaš ventove isto kao i ja u kanti, osim ako misliš radijator stavit na balkon neznam kako to izbjegneš, ja recimo imam 5 komada na 500 RPMa i iskreno jako sumnjam da ti imaš tiši setup na radijatoru od mene na caseu...

Jedino što je kod vodenog bolje je to da je ipak par C niže tj moguće je malo veće napone držati jer bolje dampa skokove i ništa drugo, na krajnje korištenje stroja ne utječe nimalo jer ne vjerujem da ima iko ko 24/7 drži CPU na limitu danas, jednoostavno nema potrebe za time više...
neznam, ali nekako se ne slazem s tvrdnjom. imam dva venta na hladnjaku, kontrolirana kamamasterom,znaci, lako podesim omjer tisine i hladenja.
dva su venta u kucistu-upuh i ispuh, isto tako kontrolirana, znaci bez problema ih utisam jer ionako imaju simbolicnu funkciju uvodenja i izvodenja zraka za NB i SB.stoga..buka je najmanji problem kod vodenog

a u svakom slucaju, kako god da je toplo ili hladno, komp ne prelazi 45°C(45 grafe a 30ak cpu). a i neznam zakaj tumacis da vodeno jedino dampa skokove. fakat smijesna tvrdnja.

neznam tvoje iskustvo sa vodom i zakaj si toliko protiv nje, no ja probah svakojaka zracna hladenja, izmedu ostalog ninju tower zadnji. i sve je recimo pet dok ne odigras par sati neku 3d zahtjevniju igru na zrakom hladenim gtx-ma. em su one uzarene, em buce em dignu okolnu temperaturu za dobrih pa rekao bi i dvadesetak stupnjeva. treba probati kaj puse iz njih iza kucista. ono, noge se znoje.

dok s vodom toga jednostavno nema.a sve to sa zrakom jednostavno podize ukupnu temperaturu cijelog sistema.mozda da je komp na propuhu, ili na balkonu, a ne pod stolom, stvar bi bila bolja, i hladenje bolje, no u mojoj varijanti kad je komp tu gdje je, zrak naprosto nije dovoljan da ohladi tu silnu toplinu koju isijavaju komponente, a koja se s vremenom nakupi oko kompa te pocne kruziti i dodatno zagrijavati cijeli sistem.

to je i poanta cijele price. vjerujem da jedan proc s slabijom grafickom zapravo ni ne treba vodeno. no kad treba hladiti vise komponenti, tu je vodeno fakat nenadmasno prema zraku, koliko god je zrak u danasnje vrijeme postao dobra solucija za hladenje.

naprosto je ponekada vodeno bolji odabir zbog raznih popratnih stvari o kojima mozda ne razmisljas u ovom trenutku. no kad se isproba i jedno i drugo, dode se do zakljucka kaj je bolje ili isplativije. meni se cini da sam puno vise i utisao ali i ohladio komp s vodom.a prema tome sam i isao. nisam bio nezadovoljan zrakom (osim bucnih grafickih koje ionak ne cujem kad nafrljim sluske ), no da je razlika vidljiva je. i cujno i osjetilno.

u svakom slucaju kaj se mene tice, za vodeno.