View Single Post
Staro 30.07.2008., 02:40   #1
Tovar Muš2
istrijan
Moj komp

Tovar Muš2's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
iPhone 3g ili N95 8GB pitanje je sad

Ciao svima.
Stevo nije još donio "službeno" iPhone kod nas, ali već kad je ta tema aktualna, dajte da postavim ovaj thread i da izvidimo malo situaciju i da mi date par savjeta.
Pitanje za znalce:
da li se više isplati N95 8GB ili iPhone 3G (koji mi sve više liči na neki "poluproizvod" ne želim uvrijediti ajfon fanove)?
U prvom trenutku iznenadio sam se s tim iPhone-om, ali što više googlam tražeći informacije o iPhone-u sve se više na neki način razočaravam... te nema ovo, te nema ono, nema aplikacije, nema podrške, možeš korsitit ali ne sasvim, a ovaj drugi (n95 8GB) ima ovo, ima ono...itd itd... da ne nabrajam.
Cijene još nisu za usporedbu, jer još iPhone-a kod nas nema službeno... ali dobro ima ga u oglasima:
iPhone 3G > od 6000 kn na svim mrežama (!to mi je ipak malo napumpano!)
N95 8GB -> oko 3500 kn

Samo znam da u N95 8GB po onome šta sam malo pročitao goglajući i tražeći po forumima dobivam:
1. fotoaparat od 5Mpx, moj sadašnji ima (obični sanyo, koštao je onda 1200 kn) 4 Mpx
2. GPS koji neznam da li radi kao onaj kojeg staviš u auto, ali ako radi bar malo kao onaj onda meni može proć
3. i ostale stvari koje neznam nabrojat u ovom momentu
4. nema nekih zajebancija sa apple store-om, aktivacijama i sličnim vratolomijama.

i zadnje: moj prvi mobitel bio je Siemens, drugi Nokia, treći Nokia, četvrti (sadašnji) Nokia (6280).

Vi ste na redu ispravljajte di sam pogriješio.
Na kraju, ja i mobiteli nismo baš na "ti", više na "Vi".
Pozdrav ekipa.