da podijelim iskustvo u sk vemilu.
osim ostalih komponenti, najzesce kad je doslo napajanje.
lik: koje cete napajanje?
ja: fortrona 350W
lik: za koju grafu?
ja:1950GT
lik i drugi lik sa strane isto prodavac u isti glas: ma, to je preslabo, treba minimalno 400W napajanje! nikako slabije!
ja zbunjen gledam u njih i ne mogu vjerovati. pitam ih da donesu fortona 350W, donese lik i ja gledam tehnikalije, pa mi ipak malo prejako.
on meni donio 400W.
ja opet: pa, jel imate 350W fortrona? jer bi ja ipak njega, 400W ne trebam a ipak je 90kn jeftinije.
lik: zao nam je, ali imamo samo 400W fortona
i secer na kraju, graficka.
lik: koju cete grafiku?
ja: 1950GT peak
lik gleda, gleda po cjeniku, po skladistu, i ko iz topa: nemamo ju tu u sisku, ali ima u zagrebu!
ja pogledam frenda i skoro mu kazem ajmo odavde u pm........
tu krene lik prodavati: jeste zainteresirani za koju drugu graficku?
ja: ok, sto nudite do 500 kuna (jer je taman toliko ostalo do budgeta=
lik: evo, imamo izvrsnu graficku karticu - 3650 sa
512 ddr3 za samo 580 i nest kuna.
ja opet zbunjeno gledam, i kazem alo, to je slabija a skuplja kartica.
i gledam i nista nema od izbora. kad odjednom skoci onaj drugi lik, i upadne: koju trazite karticu? - 1950GT peak.
imamo ju tu na lageru, sad cu ja po nju, sacekajte.
opet zbunjen i jos vise nepovjerljiv.
pogledam ovog prvog lika prevaranta, kako bi mu samarcinu odvalio u tom trenutku, majmunce od cca 20-22 godine i genije jer radi kao prodavac informaticke robe.......
i pobere frend kutije poslije 5 popodne (imaju dvokratno vrijeme, mi bili prijepodne), i dode kod mene sa svim.
slozim sve, upalim komp, upadnem u bios i nakon 2-3 minute - crni ekran. vrisnula graficka, otisla regulacija, opcenarodno veselje i salva psovki upucenih vemil-u.
on ujutro odmah u vemil, ovi ga ispituju da kako se to moglo dogoditi, to im je prvi slucaj, to je njima cudno cudno, kako to da je graficka riknula u garancijskom roku

........
da bi mu bez ikakve provjere dali novu istu 1950GT peak

koja sada radi kako treba. to im je isto vjerovatno cudno..........