View Single Post
Staro 29.07.2008., 20:03   #1
Brain32
Premium
Moj komp

Brain32's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
"Nadogradnja" ~2500Kn

Dakle trebam konzultacije, ovo se jedva moze i nazvati nadogradnja ali ipak ne mijenjam sve, dakle imam i namjeravam zadrzati sve osim onoga sto cu navesti kao "upgrade". Ako bacite pogled na sig mozete vidjeti muzejski izlozak koji trenutno posjedujem a i vec duze vrijeme ne pratim hardware i recimo da sam lagano izgubljen u svemu tome pa da se ne zaj*bem...eto pitam.

1. Namjena konfe - dakle nicim se ne bavim profesionalno i (vise)ne slinim na milisekunde u SuperPI, uz jedva spomena vrijedne drkarije po PS-u komp nece imati nikakve posebne namjene osim radne stanice za bacanje majmuna u nesvjest i ostale vesele nacine gubljenja vremena. Sto se tice igara, nemam vise ni blizu vremena kao prije ali kad se sjednem hocu da klizi i lijepo izgleda...vjerujem da je to dovoljno ako ne i previse detalja

No dobro, kao prvo vjerujem da je bitno reci da trenutno posjedujem FORTRON SAGA 450W napajanje, a ne Staro Češko 350W iz siga

2. A sada da predjemo na stvar(i):

a. CPU - AMD5000+Black Edition -391Kn

Da, AMD, znam da je INTEL brzi ljepsi i dah vam mirise bolje ako ga imate, ali za tu lovu mogu dobit Celerona Dakle - NE. Ako imate bolji prijedlog....slusam

b. MBO - zapravo nisam jos odlucio, planirani trosak je 500-600Kn MAX otvoren sam za prijedloge

c. 4GB DDR2 ~ 500Kn - zasto 4GB? Zato sto RAM nije nikad bio tako jeftin, nemrem vjerovat kad gledam cijene A uostalom ne bi htio da uzmem sada 2x1GB pa ak mi zatreba jos tol'ko u buducnosti da me ploca odj*** Ako brijem idiotarije slobodno me stavite u red

d. GK - u originalu sam planirao GF9600GT za oko 1000kn ali sad nesto gledam testove tu i po netu i vidim da je Radek 4850 osjetno bolji a samo 100-200Kn skuplji, ako je to fakat tak' onda bez obzira na dugogodisnje zadrto nVidijotstvo uzimam Radeka.

Naravno za 5000+BE ce mi trebat i cooler, dakle neki Freezerčić za 140-ak Kn bi trebao rijesiti stvar jel?

Sve to sqp bi izaslo tak oko 2500-2700Kn, prek toga stvarno ne bi isao...
Brain32 je offline   Reply With Quote