View Single Post
Staro 29.07.2008., 19:07   #1
Ace88
Banned

Ace88's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Kad probam instalirati XP, samo kursor blinka

Kupio sam novu konfu skromnu ali ipak dovoljnu za solidan gaming:
E2200 kojeg cu OC-ati
1GB DDR2 800MHz, uzecu jos kasnije
PNY 9600GT 512MB
ASUS P5K SE

Ali problem je sto nece da boota kad stavim XP cd. Samo kursor blinka, CD se vrti bude busy, ali kasnije se prestane vrtiti. Ostavio sam par minuta ali kursor i dalje blinka. Probam bootati sa drugog HDD-a na kojem je instaliran XP, sa starog Athlona, i pojavi se ono da odaberem 2 OS-a, posto sam zeznuo pa uvijek moram birati izmedju WinXP i WinXP. I kad odaberem, bude bluscreen i restart. Ali to je razumljivo jer ipak je ovo dual core i 64bit, a ono skroz drugi proizvodjac i generacija. Ali nije mi razumljivo to sto samo kursor blinka. CD je ispravan jer sam bootao sa njega vise puta ovaj stari komp. Googlao sam problem i kaze lik da je rijesio premjestanjem modula RAMa, ja sam premjestio u sve jedan slot ali opet isto. Ubacio sam i Floppy za svaki slucaj, haj reko mozda mu fali . Sumnjao sam na napajanje jer je noname 400W, ali nema smisla da blinka kursor zbog slabog napajanja, valjda bi se restartao pri pokusaju boota ili zahtjevnijeg rada. A frendu mi radi na 300W(iako nije noname) gotovo ista konfa sa vise rama. Jumpere sam isto premjestao i pokusavao sa i bez jumpera na przacu i HDD-u. Maticna sve uredno prepoznaje, sve komponente i u BIOSu radi ko sat. Ali kad krenem instalirati XP samo vidim kursor kako blinka. Kako da instaliram XP, prelazim sa R9550 na GF9600GT pa sam skroz nestrpljiv vidjeti kako sve leti i malo benchmarkati. Pls help.

DVD przac je Pioneer DVR108, na drugim kompovima boota i radi sve uredno. Disk na kojeg zelim instalirati je Seagate stari 4GB ali i on je radio na starom kompu, a nece da boota ni na ovaj sto vec ima instaliran OS, probao sam i na njega instalirati isto kursor samo. Mozda da Flasham BIOS od maticne ili nesto drugo, bilo kakvi prijedlozi su dobrodosli.

E da, da jos spomenem da sam ustekao 20pinski kabal iz napajanja u 24 pinski od maticne, ali sjelo je bez forsanja i udje u BIOS.

Diskovi su svi ATA ali to nebi trebao biti problem, jel tako?
Ace88 je offline   Reply With Quote