Citiraj:
Autor prljavi bluzer
U načelu izbjegavam ovakve diskusije jer dobijam probavne poteškoće, no sad sam pročitao ovo i jednostavno moram reagirati jer ovo je primjer kako ne valja razmišljati.
Napisana je naširoko analiza zvučnika koje nitko od vas nije ni poslušao.
Dotični Juan spominje debljinu stijenki kutija, kakva je skretnica i pritom uzima Z5500 za referencu? Ha? Zvučnike kojima subwoofer svira previsoko i grmi bezveze, a iznad njegovog spektra se grče mali aluminijski širokopojasni driveri u plastičnoj kutijici.
Halo, razum anyone? Od subwoofera za te novce dobiješ samo neartikuliranu tutnjavu.
Aluminij u zvučničkim jedinicama ne daje apsolutno ništa osim čvrstoće da može bolje podnositi visoke snage. Pod koju cijenu? Izobličenje zvučne slike jer je to karakteristika tog materijala i tu je priči kraj ljudi moji.
Nikome nije bitno što kod takvih subwoofer+širokopojani zujavac od satelita postoji jedna grozna rupa u frekvencijskom spektru jer sub ide previsoko, a sateliti ne mogu pokriti dovoljno nisko?
Glavno da se analizira skretnica u Jamou i debljina stijenki njihovih kutija, sram vas bilo sve koji ovako razmišljate.
P.S. Entry level Yamahe imaju uvjerljivo najbolji stereo od svih low i mid range receivera, a to je bitno nekome tko želi slušati i muziku.
P.P.S. Čuo sam i te Jamo i Z5500.
|
Napokon netko da kaze ono sto ja stalno tupim, al mi se neda objasnjavat vise.
@Juan: Ako ti je kvadratura problem, covjece onda zasto uopče imas zvucnike prodaj sve i ostavi si madrac i imat ces pun k. prostora...