Citiraj:
Autor Gjurovski
Neznam, kupovanje sada kompa i onda kroz 5-6mj uzimati novu maticnu i DDR3 memoriju mi jednostavno nema smisla....
Tesko da se osjeti neka veca razlika izmedju DDR2 i DDR3(ako se osjeti uopce, jedino u cijeni), raste brzina ali i latencije, sad mozda se bolje clocka manje i manje trosi, manje se grije ali to opet ne opravdava cijenu 10x vecu (za sad)...
Jedino ako se nedogodi kao i sa DDR2 memorijom da cijene padnu na 130kn po gb... mada sumnjam...
|
Ja sam otvoreno rekel da ja nebi kupoval ali klinac je navalil.
A cuj kaj se tice memorije sjeti se kak je, pa i tu na forumu bilo puno skepse kad se je prelazilo na ddr2, pa ono bilo je da je ddr2 spora memorija, užasno loše latencije, da bude ju ddr3 vrlo brzo pregazil, pa dali uopće ima smisla prelaziti na ddr2 itd...
A evo, sad je jeftinija od ddr1 i standard, ja uopće ne sumnjam da za god. dana recimo na jesen 2009 ddr3 bude jeftiniji od dvojke... ovaj it bussines je nemilosrdan, znali su oni da bude ddr3 još jeftiniji za proizvodnju i prije par godina, ali exploatiraju postojeću platformu do krajnjih granica, i onda kad njima odgovara prelaze na nove i šišaju nas naivce.
Da dodam malo o.t. još o toj memoriji, pošto se ddr5 mema već nalazi na grafičkim karticama, kaj nebi bilo jednostavnije implementirati odmah ddr5 za podrsku u chipsetima i preskočiti ddr4?
Neee, siguran sam da bude ddr3 odradil svoj krug od jedno2-3 godine, pa onda ddr4 još 2-3, pa onda konačno dočekamo i ddr5