Mali update price -
Na poslan mail naravno nije dosao sluzben odgovor od hgspota, medjutim isao sam danas nakon posla do poslovnice da vidim u cemu je stvar:
Cijena je kao takva jer je cijena ddr1 jako pala u zadnje vrijeme - na oko "250 kuna", medjutim eto u "centralnom servisu" su procjenili da moja vrijedi "349 kuna". Lijepo sam rekao sve ovo gore iz mojih prijasnjih postova i iskustava u drugim ducanima (ne kod njih jer je ovo prva garancija), da bi dobio ovaj odgovor:
"Da, do sada su mi sve reklamacije koje nismo mogli rjesiti dolazile s odobrenjem da se uzme roba u iznosu koji pishe na original racunu. Ovo je prvi takav slucaj i probat cu razgovarat s racunovodstvom i servisom da vidimo sta se dogadja. Ako nista drugo, probat cemo iz nekog ducana nabaviti bash tu Hynix memoriju".
Ukratko, nasao se netko na servisu kojem se prohtjelo da stavi drugaciju procjenu nego kako su do sada isle. Bash me zanima kako ce ovo zavrsiti, ali ja se sigurno s svojeg stajalista necu maknuti. U slucaju da se "iskopa" taj hynix, josh bolje - sve po zakonu sta se mene tice (u medjuvremenu sam nabavio drugu memoriju jer ovo je sad vec 40. dan od reklamacije).
Mislim sve je to lijepo, ali po ovome se daju trgovcima prevelika prava, jer lijepo mogu davati procjene kako im se prohtije i odredjivat iznos prema zadnjoj cijeni gdje mogu proizvod dati "dzabe". Zamisli ovaj scenario:
Izadje neka grafa od xxx i kosta 4000 kn i ima garanciju 2 godine, malo chipova izdano i tih grafa napravljeno. Lijepo ju joza kupi i za 1 godinu mu izdahne zbog losheg coolera/insert nesto - odnese na servis i naravno takvu je vishe nemoguce dobiti. Rijesenje? - "pa zadnju smo grafu prodali takvu po 50 kn jer ju je ova grafa od xxxx sisala u cijeni i performansi, pa mozete dobiti spindle od 25 dvd-a"...
Dok kupujem proizvod, ja placam tih xxx kuna za njega i za jamstvo koje dolazi s njim. Znaci to jamstvo mi garantira da proizvod nece "izdahnut", a ako se to desi da cu dobiti zamjenski takav, a ne da netko odluci prilikom reklamacije da moj racun i novac (od kojeg su si ono uzeli svoj dio zarade) vrijedi sada 4-puta manje pa mogu dobiti nesto sta mi uvale.
Uopce me nezanima ona prica s muljanjem i sta bi neki ljudi mogli raditi - ovo je moja prva garancija, nek provjere u bazi moje ime, a za sve druge mogu lako provjeriti u toj istoj bazi i odmah evidentirati "sumnjive" i onda izvrsavati kojekakve testove i provjere dal je to taj namjerno isao palit i muljat s proizvodima...
eto mojih 50 centi, a kako sam sad razj.... moze mi se desiti i da nazovem penzice u drustvu za zastitu potrosaca i zatrazim zastitu