Tema: reciever
View Single Post
Staro 10.05.2004., 11:23   #12
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Arrow

- Yamaha 440 bi bila odlična kupnja kada NE BI IMALA SAMO JEDAN FUCKIN' DIGITALNI ULAZ i onako prštave i piskutave visoke!

- Harman Kardon ima lijepi zvuk, ali mu je zaštita od preopterećenja loša. Naime, nisam jednom čuo da je H/K zaoscilirao i izgorio kada se otfrljilo previše. Kod ovih treba kupovati 8ohma zvučnike i ne tjerati tulume s njima.

- Panasonic/Technics je čista suprotnost: to je sirova snaga i to može potjerati svaki zvučnik do krajnjih granica, a zaštite su vrhunske. Ispiše grešku ili izbaci OVERLOAD i neće se upaliti dok ne odspojiš spaljene zvučnike ili neki drugi uređaj koji je uzrokovao preopterećenje. Iako osobno imam Technicsa, rekao bi da je to sve na uštrb kvalitete zvuka. Zvuk je čist, ali kao da je umjetan.

- Kenwood i Pioneer je lutrija. Možeš dobit dobru stvar, a i smeće

- Sony je potrošačko smeće koje ima jako puno featurea na sebi, osim njihove "ES" serije koja je nešto sasvim drugo i po meni jedni od najboljih receivera ikada. Toliko i koštaju.....

- Marantz je moja preporuka!

Osobno mislim da je kupnja receivera i spajanje komponenata i kompa na njega nebo i zemlja u odnosu na zvučnu karticu i PC speakere (Cambridge i sl.). Tko ne vjeruje, neka posluša kod nekoga tko to ima... Zvuk je neopisivo snažniji, dinamičniji i čišći...), ali to i košta.... tko ima i tko voli, nek izvoli!