Tema: koju zvucnu?
View Single Post
Staro 28.07.2008., 14:46   #158
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova

A ako pricamo o pojacalu o 1000€ onda je nakraju ga i smijesno usporedjivat sa entry levelom. Nesto sto kosta 5x vise mora cujno svirat bolje, sad kolko ce se ta razlika osjetit ovisi o zvucniku itd, itd.... Imho misljenja sam, zapravo ne misljenja, nego tvrdim da je ta razlika na zvucnicima od svih nas tu prakticki nevidljiva. Druga je stvar ak imas par B&W zvucnika od 2k € da ce ti trebat i adekvatno pojacalo, no to je podrucje koje me ne zanima zato sto je em preskupo, em podpuno nepotrebno i neiskoristivo u praksi, barem meni koji nemam slusaonu (a tako nemas ni ti ni niko ovdje) koja je akusticiki tretirana za tako nesto, a i imam pametnije posla od toga da pokusavam

Baš suprotno. Već na paru kutija poput quada 11L, ili još jeftinija opcija, diamond 9.1, možeš čuti itekakve pomake na skupljim pojačalima.
Vrhunsko pojačalo sa solidnim zvučnicima svira bolje od solidnog pojačala sa vrhunskim zvučnicima. Svaki zvučnik reproducira ono što mu "daš".
Ili kako bi ti povukao poredbu, vrhunski auto sa solidnim gumama ide bolje nego solidan auto sa vrhunskim gumama.

Što se tiče slušaone...poanta idealne slušaonice nije u tome da to bude prostorija podređena sustavu, nego samo obična soba dampirana predmetima koje ionako koristimo u svakodnevnom životu, od polica s knjigama, ulja na platnu po zidovima do težih zastora. Nema nekog posebnog tretmana, a opet je iluzija mnogo "stvarnija" nego u minimalističkoj sobi kakvoj teži 9/10 mladih.

I ja NISAM audiofil, niti se tako reklamiram, i pomalo mi je i smiješna ta riječ više, i ne smatram da te sustav koji posjeduješ čini audiofilom, kao niti spoznaja. Ili voliš glazbu, ili ne...jer glazba je zvonka radost.
Juan je offline   Reply With Quote