Tema: koju zvucnu?
View Single Post
Staro 28.07.2008., 12:51   #154
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Čemu si onda kupovao gramofonsku iglu i krpao gramofon?

BTW: baš me zanima kako bi ocijenio sony pojačalo da ti imaš nekog nada za 2500 Kn a netko drugi taj sony od 1300-400 kuna i da li bi tvrdio uz pretpostavku da imaš 200tinjak originalnih CD-a i da si možeš priuštiti pojačalo >1000E da to isto pojačalo ne vrijedi te novce u odnosu na bazne modele.
Gramofon nisam krpao, nego sam promjenio zvucnicu koja se nebi vjerovao nakon 10ak godina mora promjenit.

Usput budi receno radje bi dao 2k kn za gramofon, nego za CD player. Vinilke su jedino sto priznajem.

A sto se pojacala tice napali ste tog sonya da je to prestrasno. Zato sto je sony i zato sto je jamo jamo. Ukratko - baljezgate. Da nad je nad. Al kak ne kuzite da su sva ta entry level stereo pojacala strasno dobra u odnosu na 5.1 receivere u tom rangu cijene i da nema neke bitne razlike u zvuku, osim u snazi. A to je vec druga prica jer za gonit neke bookshelfe ti je dosta i 315 i tafe370. Cinjenica je da je ta klasa <300€ najprodavanija i samim time proizvodjaci se trude da budu necemu bas zbog konkurencije. Odgovorno tvrdim da ti stavim povez na oci, pustim sonya, denona (700, ne 500 koji je fakat smece), yamahu, nada i neznam meni dragogo onkya da TI nebi nakon 5 okretanja znao koj ti svira najbolje, a kamoli koji je koji. Da nebi ispalo da serem, bubba je radio taj test... Naravno razlike ima, al dal ta razlika vrijedi +100€ za nada... Pa neznam bas... To me podsjeca na ona audifilska zdrkavanja kako dodavanjem siljaka od cistog srebra na pojacalo cujes cisce violinu 4 redu orkestra. Ma da....

A ako pricamo o pojacalu o 1000€ onda je nakraju ga i smijesno usporedjivat sa entry levelom. Nesto sto kosta 5x vise mora cujno svirat bolje, sad kolko ce se ta razlika osjetit ovisi o zvucniku itd, itd.... Imho misljenja sam, zapravo ne misljenja, nego tvrdim da je ta razlika na zvucnicima od svih nas tu prakticki nevidljiva. Druga je stvar ak imas par B&W zvucnika od 2k € da ce ti trebat i adekvatno pojacalo, no to je podrucje koje me ne zanima zato sto je em preskupo, em podpuno nepotrebno i neiskoristivo u praksi, barem meni koji nemam slusaonu (a tako nemas ni ti ni niko ovdje) koja je akusticiki tretirana za tako nesto, a i imam pametnije posla od toga da pokusavam ulovit 4 violinu sa lijeva 5 reda sibirskog orkestra snimljenu na SACDu.... To vec prelazi neki zdravi ukus i ulazi u ovisnicke vode di audiphili dizu krede, zalazu aute, prodaju bubrege i neznam sto sve ne. Imamo takvih 3dmark ovisnika po forumu, pa to mi je ekvivalent toga da kupis quada zbog 3dmarka. Smijesno i jadno.

I jos jedna stvar koje se cesto dotaknemo. Dizajn. Mislim da smo svi svijesni da na zvucniku se cesto placa vise kako zgleda nego kako svira. Mislim dat par k€ za zvucnik od tikovine. Ok lijep je, al brate to ima losija akusticka svojstva od MDFa. Al lijepo izgelda. Je poveznica koza/drvo u autu, ali dali je to stvarno nesto sto ti treba?

@Syssa: Gle necu se igrat sa tobom. Slusas repetativni tehno na plasticnim kutijama. Uopče necu razgovarat sa tobom o audiu
Fleks je offline   Reply With Quote