Citiraj:
Autor Jelc
Pa, dečko ima pravo-čemu izdrkavanje na sistem od neznam-koliko-tisuća krznaša ako:
Živiš u zgradi.
Imaš hrpu familije u tom istom stanu, susjede i slično...
Soba u koju si to sve našodro em je mala em je akuistički bulšit.
A na opremi puštaš mp3ice skinute sa neta..na PC-u
Netko od vas bisera bi si trebao rezervirati malo vremena pa poslušat kako ta mp3-ca ili flac zvuči kad si tek lupio friški OS a kako nakon par mjeseci kad si instalirao sve ono kaj ti treba za slušanje i gledanje svih audio/video điđa ...
Ja jesam 
|
Imho misljenja sam da je posteni bookshelf na stereo pojacalu sa dobrom zvucnom to sto je svakom vrh vrhova. Vecina nas ima neku sobu/dnevni boravak od 20ak kvadrata, a kupovat nekakve floorstandere od 5k kn za tu kvadraturu je da prostite - idiotizam. To je ko kad gejmer kupuje qx9796ultra quad proc. Bacanje love i cisti pokusaj qurčenja.
Nekako mi se cini u toj klasi je najbolje kupiti zvucnik do 2k kn i pojacalo u istom rangu. Sad dal ce biti sony za 1400kn, nad za 2000kn - osobni odabir. Sve svira tu negdje, pa dal ces dat vise za zvucnike ili pojacalo - kako ti pase.
I jos jedna stvar. Upravo ta klasa do nekih 300€ je NAJPRODAVANIJA i svi proizvodjaci se trude da naprave sto bolji zvucnik. tak da se uredno moze desit da zvucnik od 1200kn (kao navedeni ca) svira bolje od kefa koj kosta 3200. Tak da....
A sto se tice susjeda. Postoji kucni red. Recimo od 8 ujutro do 22 ti nemoze niko, ali bas niko srat ak si pustis na pol sata muziku. Pa ne frljis cijeli dan ko Bego woofer test. Dakle po toj teoriji ja mogu zvat susjedu murju jer i srat mu jer mora golfa dizel grijat 2 sata dok moze krenut ili jos bolje zato sto beba place. Kom smeta nek se gubi iz grada i odseli na lesnu zaravan ili u brdo. Sto bi trebali ljudi koji zivu u centru pa im od jutra po zimi skripe tramvaji.... Ma daj... To je cisti seoski mentalizam dosao u zagreb. Sve mi smeta i ja sam sam na svijetu. Al dobro to je opet druga prica. Nije uredu ni maltretirat nekoga, al opet nije u redu ni ocekivati da si u ZAGREBU sam na svijetu.
A sto se tice zvuka nakon instalacije windblowsa i neko vrijeme kasnije. Da, slazem se sa Jelcom, isto sam radio test jer sam bio ruku u vatru ziher da je doslo do promjene u zvuku. naravno sa audigy4 i sa audigy2 sam to primjecivao. Ono sto je nekada znalo pomoc je bila ona opcija reset do defaults. Nije uvjek pomagalo. Nisam nikad otkrio koje je razlog. sa ovom kartusom to nisam primjetio, a bas sam obracao pozornost na to. Tak da....
Razgovor o zvuku i audio sve ovo sto smo napricali odma pada u vodu ako ne pricamo o lossless audio codecima. Uopče necu razgovarat o nekim mp3icama. To je za auto i mp3 player, a ne za slusat na iole ozbiljnijem sistemu.
Sad ce uletit Juan sav zgrcen DA KAJ JA PRICAM o reprodukciji sa kompa. Da pricam o reprodukciji sa kompa. Nema teoretske sanse da i pomisljam na CDe. Pa mehanizam bi dnevno otvarao 300puta. Lud, lud, a tak i tak neke velke razlike bas i nema. To je ko da ocekujes razliku ak stavis pojacalo na siljke. To cuju samo zakoreni audiofili, a ja ipak bezobzira na sve slusam muziku, a ne brojim redove orkestra. Ta preseravanja pustimo za audiofilov forum.
Citiraj:
živim u kući, u slijepoj ulici i svaki hifi mi je redovito bio jako glasan.
|
Da syss. Kolko je to glasno da je ugodno. I ja volim malo odfrljit, al brate ak ovo moje moze MENI smetat kolko moze bit glasno onda fakat neznam, a bio sam na koncertima i koncertima i po disko klubovima sjedio na wooferima, pa kad doma odvinem da ne cujem sugovornika, nemre ti bit da ga sljivis ugodno.
makar dobro ti ipak gledas samo velicinu woofera i slusas tehno, pa sve pada u vodu
Tendencija 'rvata je da pretjeruju u svemu. Ljudi kupuju krstarice tipa pug 607 za PO GRADU, kupuje q6600 zbog 3dmarka i pr0na, pa zasto onda nebi i zgurali 130cm visoke floorstandere sa 2 bas jedinice od 30cm u 15 kvadrata.