View Single Post
Staro 27.07.2008., 15:07   #10
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Cudna slika ti je na samsungu vjerojatno jer stoji sa tvornickim postavkama ili jos eventualno brightnessom povecanim, a onda su sve boje prenaglasene i presvjetlo je u 99% slucajeva, zato njihovi tn monitori i izgledaju bolje od drugih na policama na prvi pogled.

Razlike u matricama su ti ponajvise u vjernosti boja i kutu gledanja, TN je najgora po svemu osim po brzini odziva, ali je i najjeftinija. L220x ima S-PVA, dok 24" jeftini monitori svi redom koriste TN.

monitor s *va ili ips matricom je uvjek bolji od tn monitora i da biram izmedu ta 2 uzeo bi lenova svaki put, ali trenutna situacija na nasem trzistu barem sudeci po postovima kolega ovdje na forumu je da ih jako puno dolazi s mrtvim pixelima, mrtvi pixel je po meni ok ako se pojavi nakon x koristenja monitora, ali ako ga ima odma na pocetku onda ne bi hvala ipak! Tako da ako njega kupujes i hoces "cisti" monitor, vjerojatno ces morat platit malo vise od najnize cijene za njega negdje gdje su spremni otvorit 3-4-5 kutija eventualno dok ne naletis na pravoga (znaci nista od web ducana pa cak i nekih "ozbiljnijih" trgovina).

Moje zadnje iskustvo kupovanja monitora u takvij situaciji kada su ostali samo prakticki "probrani" losi primjerci je bilo za 200ws7eb i na kraju je kupljen monitor u zg u vemilu jer su ih jedino tamo imali dovoljno na skladistu da sam uspio izmaltretirati prodavaca da ih donosi dok jedan ne bude savrsen, tek 3-ci nije imao niti jednog mrtvaca. - nije da ih raklamiram, dapace, ne volim vemil osobno, ali situacija je bila kakva je i jedino tamo je bilo moguce dobiti ono sto se zeli.

Mrtvi pixeli ako se radi o crnom ili plavom jos nisu toliko strasni, ali ako je crveni i li zeleni u pitanju, oni su strasno upadljivi na bilo kojoj tamnoj podlozi, a to je nezgodno.

@boogie.. to nije nista novo po pitanju spajanja tv-a na komp, pogledaj da ti je sigurno PAL odabran (s tim da nije uvjek svejedno koja verzija!), a ne NTSC, jer ako nije ispravno podeseno crno bijela ili cak nikakva slika ne bude prikazana.

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder