View Single Post
Staro 27.07.2008., 00:01   #765
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor antrax Pregled postova

odnosno, ukoliko neispravan proizvod nije moguce zamjeniti istim ako ga se vec ne moze popraviti, prodavac bi MORAO vratiti puni iznos placen za proizvod za vrijeme garantnog roka.
Nažalost, mislim da nisi upravu.

Proizvod s može zamjeniti sa sličnim (ako isti nije dostupan, i popravak nije moguć), samo to "slično" je problem.

Npr. 4000kn plačena X1950XTX se može zamjeniti sa HD3850 jer je "slična". Čuo sam da takvu praksu ima Links.

Također, mnoge trgovine uvode jamstvenu amortizaciju, i svaka trgovina ima drugu "shemu" poslovanja sa reklamacijama.

I trgovci igraju veliku ulogu, puno ovisi i o njima i njihovoj pomoći kod reklamacije, tj mogu nam pomoći ali i odmoći, tako da je nemoguće reći da je neka šablona i da recimo u HGu je moguće tražiti povrat love...a velika većina će biti odbijena s tim prijedlogom. Protuzakonito ili ne, manje je bitno krajnjem korisniku...tj nama...jer tko će se natezati s njim oko sitnica.

Inspektoratom se svi prijete, ali mnogi ne znaju da njima treba i više od 30 dana da izađu na teren i provjere slučaj. I mislim da nam udruga potrošač, koja se često spominje, ne može previše pomoći.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote