View Single Post
Staro 26.07.2008., 17:27   #83
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Nekog zanima mozda Accelero S1 na 4870?
Evo par slikica i komentara.

imagebam.com
imagebam.com
imagebam.com

Phase 1 completed.. nakon 100 sarafa razocarenje ispod hladnjaka ko i uvijek ..

imagebam.com

Ovo je slikica regulatora.. dakle ova 2 gore i 3 dole.. u odnosu na 4850 vrlo su mali i i ma ih puno manje. Tvornicki pasivac koji dode sa S1 se cak moze gore stavit.. ali, ili na koso, ili zaljepit .. jer jedna rupa ne odgovara na zalost. No ima mjesta za improvizaciju.

imagebam.com
imagebam.com
imagebam.com

E tu pocinju lagane komplikacije ...
imagebam.com
Obratite paznju na spigani pasivac.. mojih ruku djelo, da ne bi bilo zabune.
imagebam.com
imagebam.com
imagebam.com

Dakle, isto kao i kod 4850, upravo taj jedan pasivas smeta jednom heatpipeu da sjedne savrseno na mjesto. I dok se na 4850 to moglo rjesit laganim piganjem kao sto sam i ovdje napravio.. sad cete vidjet da to ovdje nije tako trivijalan slucaj.

imagebam.com
imagebam.com
imagebam.com

Znaci ispalo je da bi bilo bolje da sam drugi po redu jednostavno skratio .. umjesto da sam spigao prvi.. jer pipe tocno sjeda na njegovo mjesto. Eventualno da se 2 komada spigaju, svaki u jednu stranu, pa da pipe ide izmedu njih.

imagebam.com
I evo konacnog rezultata.. za one koji sumnjaju u napajanja i puse marketinske fore tipa "gospon ova grafa guta 500W" ovdje mogu vidjet starog i doslovno izgazenog Chiefteka od 420W ako se dobro sjecam.. ili cak manje.. kako pogoni 4870 pod max opterecenjem.
Ako zoomirate mozete vidjet temp GPUa na 46..

Pa da sumiram.. u idelu je grafa bila na 40. Nakon 10min RTH se popela do 50. Dakle preko 55 ne bi nikad presla a na njoj je turbo modul koji se vrti na parsto smjesnih RPMa. Da stavite neki posteni vent grijala bi se valjda isto ko i 4850 (38-50).
Jedina komplikacija je taj jedan pasivac..no uz malo paznje i jedna kljesta sve se da sredit bez problema.
Ja nisam nista stavio na regulatore jer ovaj turbo modul sam pozicionirao da puse direktno po njima.. procjenio sam da je to dosta i nadam se da se nisam prevario