View Single Post
Staro 23.07.2008., 18:34   #752
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor WeD@ Pregled postova
po meni svako cekanje zamjenskog uredjaja je lose, ima ljudi kojima posao ovisi o ispravnosti neke komponente i cekanje 10-20 ili vise dana jednostavno nije prihvatljivo.
Takav je zakon. Ukoliko ti o tome ovisi posao nabavi rezervni stroj ili kupi stroj od HP-a i nadoplati ogromnu cifru novaca za dodatnu uslugu kojom ćeš biti siguran da će tvoj problem biti riješen u 24 sata, bilo da se radi o popravku, zamijeni, izlasku na teren i sl.

Citiraj:
Mogu razumjeti da vam se pritom javlja problem zamjene neispravnih djelova, medjutim koliko sam shvatio, vas je cilj da sa tim nemate niste, nego prebacujete garanciju direktno distributeru, grubo receno, svi su zadovoljni dok se komponente prodaju i ubire se marza, a kad se vrati neispravan proizvod, onda je to problem dobavljaca?
(ugl. to je nebitno sa strane kupca, bitno je jedino sto prije dobit ispravan uredjaj)
Postavlja se pitanje, koja je onfa funkcija vase firme, ukoliko bi bilo moguce kupit direkt preko distributera po nizoj cijeni ?
Držati maloprodaju iziskuje firmi dosta sredstava (prodajni prostor, veći obim knjigovodstva, višak radne snage, ...). A kao maloprodaja možeš prodavati robu od više distributera. Ukratko, uloga maloprodajnih firmi je ta da se distributeri ne zajebavaju sa korisnicima. Da distributeri rade maloprodaju isto bi cijene bile veće koliku maržu sada uzimaju oni koji se bave maloprodajom.

Citiraj:
Problem kupovine monitora je po meni toliki da nikad nebi kupio monitor bez da ga upalim provjerim, ukoliko 1-2 pixela se smatraju ispravnim, zasto je onda problem zamjeniti monitor ?
Zar je tako teško shvatiti da nije trgovac taj koji određuje što je ispravno, a što nije, već proizvođač. Ukoliko je proizvod ispravan, nema zamjene. Zamisli da svi otvaraju proizvode prije kupovine, kako bi trgovci prodali onih par što imaju mrtve piksele? Vratiti ih ne mogu jer se radi o ispravnim proizvodima.

To je tvoj rizik na koji si pristao kada si odlučio kupiti proizvod marke x, y ili z. Ukoliko ti je mrtvi piksel tako bitan, zašto onda ne kupiš monitor za koji ti proizvođač garantira da je tolerancija 0 mrtvih piksela?

Kako bi narod rekao, ne možeš stisnuti i prdnuti

Ja sam svoj monitor platio kojih 500-1000 Kn više zato što sam jedino u trgovini gdje je više koštao mogao pregledati monitor prije kupovine, a još su uz to oni i distributeri

Citiraj:
Vi ste odlucili krenuti u smjeru obrnutome od prodavaca iz zapadne europe kad se tice zamjene robe u nekom roku, ja i vecina kupaca cemo radje potrosit 10-15% vise da budem siguran da mogu zamjenit uredjaj koji me se ne svidja, nego ispalit npr 5 000kn i onda se trest dali monitor ima mrtve pixele ili nesto slicno (bdw cijene su u najgorem slucaju iste u cijeloj europi ako ne i nize, sad je jedinstven primjer niskih cijena, ne zelim solit pamet nikome, ali zasto se nitko ne sjeti narucit robu direkt iz sad ?)
Na tržištu ima mjesta i za one koji prodaju sa minimalnom maržom, bez "izložbenog salona", a ponekad i bez vlastitog skladišta, kao i za one koji sve to imaju, ali zato imaju i veće cijene.

Izbor gdje ćeš kupovati je tvoj. Meni je samo drago da postoje i jedni i drugi.

Citiraj:
jos da se vratim na monitor, kazete da ne radite na stetu potrosaca, medjutim, meni je cilj kupit ispravan monitor, i ne namjeravam vas zajebat i uvalit poluispravne novcanice, dakle moj dio ugovora je ispunjen, ali kad dodjem doma i upalim monitor sa mrtvim pixelima, ja bi se osjecao prevareno, buduci da ga ne mogu zamijenit.
Cilj ti je bio kupiti ispravan monitor, ispravan monitor si i dobio, kraj priče.

Citiraj:
Ako kod nas dodje taj zakon kad udjemo u eu, mala je sansa da ce bit marze 70% , puno je vjerojatnije da ce male prodavace pomest konkurencija iz eu, kao sto se dogodilo sa shopping centrima, nije da mi je drago sto stranci zaradjuju na nama , ali sa stajalista potrosaca , ista mi je stvar ko zaradjuje na meni, ukoliko moram platit manje za istu stvar, ispada da nam stranci cine uslugu, omoguciju nam visi standard jer sa istim parama mozemo kupi bolje stvari.
Naravno da će doći konkurencija iz EU i naravno da će biti jeftiniji. Nije ista cijena kada naručuješ 100 tisuća primjeraka određenog proizvoda i kada naručuješ 10 komada. Iz istog razloga su stvari jeftinije u Metrou/Getrou/Konzumu nego u malim trgovinama.

Citiraj:
p.p.s ovo za zamjenu u roku od 7 dana je dobar korak naprijed...
Sto se tice konkretno vase firme, do sad sam obavio samo jednu kupovinu i moram priznat da sam zadovoljan, sto se tice monitora, kod vas ga po ovim uvjetima nebi kupio, sto je za vas direkt gubitak, jer ce moji novci otic nekome drugome, vama bi trebao bit cilje prodaja vise komponenti...
Svakoj firmi je cilj maksimizacija profita.

Netko je spomenuo primjer sa 10 i 2 jabuke na prošloj stranici. Ja da mogu birati bih radije prodavao manje, a skuplje, nego više a jeftinije. Imam manje posla, a zarada mi je jednaka
gog je offline   Reply With Quote