View Single Post
Staro 22.07.2008., 14:04   #735
Iceman11
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Thumbs down Mrtvi pikseli...

Bok svima....

evo, nisam detaljno procitao svih 25 stranica do sad, pa neznam dal se o tome vec pricalo i dal se nekom to vec dogodilo...

uglavnom, nakon dosta tumbanja i citanja raznih foruma i ja sam se odlucio za Lenovo L220x...mozda ce od svega biti happy end i nece biti big deal, ali koliko sam jucer izgubio zivaca, za par godina zivota...

kupio sam monitor jucer u Links-u...kad sam pitao za garanciju i mrtve piksele, prodavac mi je rekao da je to druga klasa panela i da se tolerira par mrtvih piksela na ekranu. Na moj upit dal cu moc prekontrolirat dal ih ima ili nema, rekao je da se dozvoljava, da ako ih bude, da mi dolje u skladistu otvore drugi, ali ako budu i na drugom, da se moram odlucit za jedan od ta 2 koji mi je bolji i da se treci nece otvarat. Mislim, bio je iskren i reko mi je kako stvari stoje, ali me isto umirio i rekao mi da se mrtvi pikseli javljaju na mozda 1% monitora, a da je sansa da se pojave na 2 zaredom zanemariva...

I kaj mislite kaj se dogodilo?

Naravno da sam bio te srece da su oba monitora imali po 2 mrtva piksela(pazi ironiju, 2 a ne 3 jer da su 3 vec bi se priznala reklamacija, tak su mi rekli). I nakon sat vremena moljenja i kumljenja da mi izadju u susret i otvore jebenu trecu kutiju, trazenja da pricam sa njihovim nadredjenim(sto mi nisu dali), bio sam primoran uzeti jedan od ta dva koji je imao 2 manje mrtva piksela(crna tocka na bijeloj podlozi i bijela na crnoj, a nisu vidljivi na ostalim bojama za razliku od drugog na kojem su 2 bila vidljiva na svim bojama).

I kaj sad napravit...umjesto srece i veselja sto sam si prvi puta u zivotu kupio posteni monitor, za ne malo para, imam osjecaj da sam prevaren i izigran...i nemogu prihvatit da je to sto mi se dogodilo normalno i da to treba tako funkcionirati...da se razumijemo, nista ne krivim decke koji tamo rade, imaju takvu direktivu i bili su maksimalno ljubazni, ali ipak je ostao gorak okus u ustima...

Neznam da li sam mogao pogledati monitor prije nego sam ga kupio? Dal to dozvoljavaju. Ali je to sigurno stvar koju bih preporucio svim buducim kupcima u Linksu ili bilo gdje drugdje. Ako ovo cita neko odgovoran u Linksu i misli da mi moze pomoci, neka mi posalje PM, monitor jos stoji neraspakiran na podu, nisam ga imao snage jucer instalirati...

Jedino se nadam da se ti pikseli nece primjetiti u svakodnevnom radu...

Evo, sorry na poduzem postu, pustio sam dusu...
Iceman11 je offline   Reply With Quote