Tema: koju zvucnu?
View Single Post
Staro 22.07.2008., 03:35   #72
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
ali ruku na srce, foobar i ripanje glazbe je for free, a hifi je skup sport.
Spomenul sam ih samo za primjer, a mogel sam komotno spomenuti i Omegu s vodičem za bojanje. Onaj HTPC od crnog skupa s tim vodičem za bojanje i modding kućišta baš i nije tak jeftin, pa se opet našla masa ljudi koji su pročitali i primili se posla, jer su htel nekaj slično, a trebalo im je samo malo inspiracije.
Citiraj:
ali gledano ocima prosjecnog korisnika ovog foruma koji svoju audio glad zadovoljava na onim logijima iz t-com akcije.
Opet s druge strane ti prosječni korisnici redovito svakih nekolko mjeseci iskeširaju ili nažicaju od starci/rodbine za novi Intelov procesor, bijesnu ploču, grafičku, karticu i napajanje. Neki od njih se nazivaju gamerima i clockerima, a ne znaju dalje od traženja cracka za GRID po torrentima i gnjavaže Razera da im veli kak složiti E8200 na 5.0GHz na njihovoj novoj P35 ploči. Ako imaju vremena i para za takve eksurzije, možda se među tim prosječnim korisnicima ovog foruma najde i par onih koji bi hteli i Hi-Fi, a ne znaju otkud da počnu. Možda ima onih koje ne zanimaju clockanje i kaj ti ja znam, ali skupljaju pare za novi Hi-Fi, a ne znaju koga da pitaju ili se boje pitati zagrižene audiofile, pošto su ovi nadrkani 0-24 na takva početnička pitanja.
Citiraj:
S tim da audio svijet ima jako veliki hendikep, pogotovo za forumske rasprave. Naime, kako nekome docarati kako nesto zvuci?
Ne trebate vi nikome dočaravati kak zvuči taj i taj zvučnik, s tim i tim pojačalom u toj i toj sobi dok svira novi dredgov album. Ne trebate (ako nećete) čak ni ići tolko daleko da se ljudima preporučuju sustavi za određenu kvadraturu, vrstu muzike i budžet. Napišite ono kaj mislite da ima smisla (općenito, prednosti, mane, nekolicina detaljnih opisa, razjašnjavanje određenih pojmova/zabluda, itd.), a da se fino može obuhvatiti taj Hi-Fi svijet.
McG je offline   Reply With Quote