View Single Post
Staro 21.07.2008., 14:53   #585
marke
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Spašavanje podataka i preraspodjela particija (Vista)

Pozdrav!
Ovako imam jedan veeeeeliki problem! Naime, pošto sam prešao sa Viste na XP, htio sam raspodjeliti disk (200GB) tako da mi C: particija bude velika većina diska koja će imati i OS, ali i slike, muziku, video i dokumente ostale. Dosada, dok sam imao XP, to je sve bilo na D: particiji, tako da je C: particija imala 15GB, sve ostalo je bila D: particija.

Prvo sam htio sav neiskorišten prostor sa D: particije prebacit na C: (kojih 50GB). Instalirao sam Paragon Partition Manager (Vista Compatible) i probao to napravit pomoću njega (na laptopu je uspjelo, isto s Vistom). Međutim, ta cijela operacija je zaštekala negdje u pol procesa i ja majmun sam je prekinuo kad sam vidio da dalje neide, i od tada nemogu uopće otvorit D: particiju (Vista veli da ju moram prvo formatirat).

Sad me zanima s kojim programom i na koji način bi mogao pokušat vratit sve te podatke jer su mi od veeeelike važnosti. Probao sam neke programe (Smart data recovery, NTFS recovery itd.) ali nijedan od njih uopće ne prepoznaje D: particiju kao NTFS format. Trenutno radim s Recover My Files programom i on će cijelu particiju očitavat kojih dan-dva, ali ne čini mi se da će to bit preuspješno. Zanima me što još mogu pokušat, stvarno mi je hitno. Hvala unaprijed!
marke je offline   Reply With Quote