Tema: Kit pojacalo
View Single Post
Staro 21.07.2008., 09:49   #52
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor TXS Pregled postova
Ovo nije jos nista ucvrceno to je samo tako da se vidi kak bi izgledalo. Sad san naletio na pogrešku. Na trazisoru pise drugacije neg u shemama. Kolko sam skonto ovak ide. Imam tranzistor (mali) na kojem piše C557B(tranzistor) i to je zapravo BC557B(shema) i izgleda da sam pogrijesio. Na mjesto gdje ide BC557B(shema) stavio sam C547B(tranzistor) a kolko sam skonto treba ici C557B(tranzistor) ovo sam skonto jel mi je osto samo jedan trazistor i na njemu nepise dobro. Nadam se da nema više grešaka. Dali bi da sam ovo ovak ostavio bilo kobno?
ni slucajno ne ukljucuj dok sve ne provjeris nekoliko puta, pogotovo kako si tranzistore polemio, ova greska te mogla stajat par spaljenih tranzistora, BC557 i 547 su razliciti tranzistori i nikako ih ne smis zaminit, toliko volti reverzne polarizacije bi ih lako spalilo, al ok glavno da si skonta na vrime

oznake na manjim tranzistorima su obicno takve, a cesto su i na tranzistorima snage, npr za 2SC, 2SA, 2SD zna pisat samo C, A i D, i naravno broj iza

eto ucis i neke osnove pomalo

bobe je offline   Reply With Quote