Citiraj:
Autor yedwy
Ili da skratimo priču proizvođači daju "tvornički klokane" čipove kako bi se prodavali po većoj cjeni jer hej zakaj bi mi useri klokali kad to mogu i sami proizvođači i tako fino samo nadopišu dodatne OC frekve/latencije koje su istestirali i ram deklariraju kao takav te podvostruče cjenu po modulu...
Uglavnom ok nek je tako kako je ali opet mi nije jasno koji to proizvođač onda tako deklarirane ramove prodaje sa hladnjakom koji je nedostatan za njegovo hlađenje, ili negdje na omotu piše napomena da za 1066 rad trebaju posebni cooleri?
I da ovo kaj veliš o nenaljeganju je veliki problem, i ja sam nevolim ram hladnjake stavljati baš radi toga jer nikad nisi siguran kako su sjeli, ovi moji talenti imaju one tvorničke limove pa ako crknu crknu jbga... Istina ja i ne klokam baš ram pa kod mene i nije problem grijanje istoga ali u ssvakom slučaju ovaj je koncept coolera bolji od onih koji te ograničavaju samo na dva keksa...
|
Kad se ram tako deklarira na 1066 može stvarati probleme s kompatibilnošću te se ponekad sistem nemože dignuti,pa je stoga bolje postaviti tvornički spd na default 800mhz pa ti onda sam podigneš i nema nekompatibilnosti.