Citiraj:
Autor yedwy
Uglavnom ok nek je tako kako je ali opet mi nije jasno koji to proizvođač onda tako deklarirane ramove prodaje sa hladnjakom koji je nedostatan za njegovo hlađenje, ili negdje na omotu piše napomena da za 1066 rad trebaju posebni cooleri? 
|
Ne kužim odakle si ovo izvukao ali OK.
Isprobao sam hrpu memorija DDR/2/3 i niti jedna nije imala problema u radu zbog pregrijavanja ako si se držao deklarianih stavki vezanih za napon.
Naprotiv često puta RAM radi i na nižem naponu nego je deklariran. npr moj Mushkin XP je deklariran na 800 4-4-4-12 2,05V a radi i na 1,85V
no i kad ga dignem na 2,05V RAM je tek ugodno topao dakle oko 40°C što je još i niska temp za memorijske čipove koji trpe i preko 60°C bez problema
Dalje neki proizvođaći će ti na svojim stranicama čak i napomenuti da ako koristiš napone koje deklariraju, moraš ostvariti odgovarajući protok zraka preko modula. Jedan od takvih je i GeIL sa svojim OneBH modulima gdje je stajala napomena kako oni priznaju garanciju do 3,5V ali kako korisnik mora osigurati adekvatan protok zraka kako bi ih hladio što noramalno ima smisla