Citiraj:
Autor LuxZg
Ne, nisam pomiješao, nego sam htio provjeriti. Dakle deklarirana snaga koja piše na napajanju je ona koju bi ono trebalo bez problema prosljeđivati komponentama.. Eto, samo sam to htio čuti
Jer onda fakat nema razloga da 450W napajanje poput Chiefteca ne bi držalo moju konfu sa 4870, pa i lagano overclockanom. Jer takva konfa samo sa quad procom mjereno troši 300W - na utičnici. Dakle komponente vuku i manje (recimo 250W), a napajanje može do 450W. Mrak! Dakle ne samo da mogu overclockat 4870 skupa sa svojim C2D, nego mogu jednog dana dodat i još jednu grafulju u CF s tim istim napajanjem (uz malo sreće)
Hvala ekipa!
EDIT: Ak neko zna malo njemačkog, a zanima ga hlađenje 4870 sa S1, ajde nek pogleda ovaj thread u nekom njemačkom forumu pa nek mi kaže kaj je tip zapravo radio i mjerio, jer nisam baš 100% ziher kaj je htio reći.. Btw, riječ je o termo-slici grafičke i mjestima di se najviše grije.. Tnx 
|
Chieftec 450W ti daje "samo" oko 360W na 12v railu koji ti je najbitniji jer ti napaja grafu, hardove, plocu....
Imas na kutiji od svakog napajanja ili na samom napajanju jednu tabelu koja ti navodi snagu po railovima i ukupnu snagu koju moze isporucit napajanje.
Tek u zadnje vrijeme cca 1-2 godine su neki brand proizvodjaci poceli navodit snagu na 12v railu kao glavnu npr. ovaj moj cors iz siga 620HX ima 600W na 12V railu + 170W na 3,3 i 5.0 Rail-u, sto znaci da bi mu oznaka trebala kao biti 790W, ali s obzirom da su 3.3 i 5.0 Railovi manje bitni, proizvodjaci navode max snagu samo 12V raila jer je on najvazniji.
Dok kod nekog no-name napajanja na kojem pise 400W on daje mozda 250-280W na 12V railu, koji jos nije stabilan i onda nastaje veselje.