View Single Post
Staro 19.07.2008., 19:35   #666
cruiser
Premium

Datum registracije: Jul 2008
Ne kužim se baš u te stvari ali piše da je Thermal specification procesora 72,4C. To bi nešto trebalo značiti. Npr da je to maksimalna temparatura na koje će procesor normalno funkcionirati-bez reboot i sl. Uzmimo da sam ja inžinjer koji zarađuje za život proračunima koji se vrte danima. To bi značilo da na pol posla sve može otići k vragu jer će procesor spašavajući svoju glavu uništiti moj posao tako što će se ugasiti!! I ja tu ne mogu ništa učiniti jer ne znam kolika mu je temperatura. Prema tome ne mogu dimenzionirati ni adekvatno hlađenje. Možda je proc konkavan, možda nisam dobro stavio hadnjak-ja to ne znam i mirno čekam da sve ode u pm. Šta bi se dogodilo da kupim auto koji ne pokazuje brzinu? Dali bi primili reklamaciju? "Žao mi je gospodine. Mi smo probali vaš auto i uredno radi." Ne bi išao u krajnost ali šta ako se ovakav procesor koristi u medicini, za kontrolu letova i sl.? Radi se o poluproizvodu i mislim da ovo mora proći pod reklamaciju.
Ustvari kako će procesor zgasiti stroj ako mu senzori ne valjaju? Sjetih se onog vica-kak termos boca zna kad je ljeto kad zima?

Zadnje izmijenjeno od: cruiser. 19.07.2008. u 20:03.
cruiser je offline