View Single Post
Staro 19.07.2008., 09:06   #5
dredger
Premium

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Za ovo: "mislim da je tako i namješteno ali pošto imam samo stereo zvučnike, ne dobijam baš nešto s tim... ili se varam?", vidi jel imaš audio downscale opciju (5.1 - 2) u reciveru dok ne nabaviš cijeli set 5.1 zvučnika.
milism da nemam, taj receiver dosta star (kupljen prije 6 god) i koliko sam ja skuzio on po defaultu svira na 2 zvucnika (Speakers A) osim kada je spojen 5.1 input a onda salje na svaki zvucnik svoj kanal.

Citiraj:
Za ovo: "da li je neophodno spajati i audio i video na reciever?"
Tražiš neki kompromis između komoda i kvalitete. Ako sve pobodeš u reciver onda se "igraš" samo sa njegovim daljincem. S druge strane što je manje kabela, konektora, uređaja na putu signala imaš manju (potencijalnu) degradaciju istog.
da, možda bi tako bilo ispravno ali teško je objasniti nekome tko zeli samo gledati TV (i to često stišanog zvuka, dok klinci spavaju) da mora uključiti i receiver, prebaciti na pravi kanal, za sve to korisititi dva daljinska (ako ne zeli gledati DVD/maxTV...

Citiraj:
Šta se tiće MaxTV, isprobaj sve 3 kombinacije (scart, komponent, hdmi). Nekima hdmi uopće ne radi, nekima je slika bolja na compnentu, a nekima na scartu (nonsens ali istinit).
Meni je na HDMI-u najbolja slika, pogotovo HD kanali!

Citiraj:
Vjerojatno si tek počeo slagati "imam samo stereo zvučnike" kućno kino - av kantun pa polako. To je relativno skup sport i nemoj sad (npr. zbog 5.1 zvučnika) x mjeseci živit na pašteti
je, je, a i planiram se strpiti dok klinci malo ne porastu i odustanu od guranja bojica u membranu samostojećih zvučnika!!!
dredger je offline   Reply With Quote