Ma sve 5, ali za monitore se na slažem. Mrtvi pixeli znaju biti jako iritantni i po meni su takvi monitori defektni proizvod. Ako ste fer koliko tvrdiš da jeste onda bi upozorili kupce na rizik pri kupnji monitora.
Za ostale komponente se slažem. Zašto bi netko vratio npr. procesor ako nije zadovoljan OC potencialom istog. Ali za monitore je druga stvar. Meni pri kupnji della su rekli ako uočim mrtvi pixel unutar 7 dana, da slobodno mogu vratiti monior. Znam da je sa jeftinim TN matricama druga priča, ali opet.
Znam da se firmama živo fučka za korisnike, to je kod nas skroz normalna pojava. Siguran sam da nitko od nas na ovom forumu neće kupiti monitor, a da ga prije ne provjeri. Ali mi smo mali segment i ko nas j***. Ako nećemo mi kupiti ima neinformiranih koji hoće.
Znam da zakon nije na strani potrošaća i da prodavaća ništa ne sili da se ponaša korektno.
Zašto se onda firme opravdavaju na ovom forumu. Kako im je teško, kako imaju male marže i zašto im moramo plačati unaprijed kao kurvama. Kupcima je stalo do toga, koliko i vama do toga kako je netko dao 2500 kn za loš proizvod. Neka ostane na tome.
P.S.
Ima dobrih i odgovornih firmi, koje su ujedno i male firme.