View Single Post
Staro 18.07.2008., 19:31   #1
dtr
Premium
Moj komp

dtr's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Arctic Cooling, Arctic RC

Nije post o memoriji, ali je usko vezan uz nju.
Kupio neki dan ove hladnjake za ram i odavno se nisam toliko iznenadio nekim proizvodom, pa sam se odlucio napisat koji red i okacit par slika.

Uglavnom komp mi je uvjek oc-an do max stabilnog mhz, pa tako i ram.
Vecina brzih OC modula trazi podizanje volzaze 0,2-0,3V i za postizanje deklariranih specifikacija, a za oc jos i vise. Tako mi je bilo i sa starim talentima 2*1gb cl4 i sa novim mushkinom redline 2*2gb.

Hladnjake sam isprobao samo na mushkinu, na st su hetsprederi zaljepljeni pa mi ih se nije dalo skidat, a na mushkinu su na kopcu.
Nisam vrsio precizna mjerenja, samo koliko sam mogao odredit prst metodom

Sve se nalazi u stackeru, kavez za diskove je naopako (vent je sa unutarnje strane), vent izvlaci zrak sa diskova i puse po ramu.
Ram je deklariran 1000mhz @ 5,5,5,12 i 2,1V (+0,3) i na tim postavkama i 12cm ventom koji je udaljen 7-8cm @ 700-800rpm se grije toliko da se moze samo dotaknut, a ne i drzat prst na njemu (grafa je za takvu temp pokazivala 70-80C)

Nakon zamjene stock hladnjaka za arctic rc, ram je na dodir mlak, dizanjem voltaze za jos 0,2V, ukupno 2,3V, ram se zagrijava tek nesto vise (~5C)

Hladnjaci se jako jednostavno montiraju, jadna od plasitka pakiranja je tako profilirana da se ram modul samo umetne a oni zarezi za kopce ga pozicioniraju na pravo mjesto.

U pakiranju se dobije cetri komada, znaci za dva obostrana modula.

Jos jedna dobra stvar je da hladnjak ne zauzima puno prostora, pa se moze popunit sva cetri slota.

Zadnje izmijenjeno od: dtr. 18.07.2008. u 19:54. Razlog: malo sam ispravio da budem tocniji
dtr je offline   Reply With Quote