Gle ti ne kužiš poantu ja ne govorim da se nemre to drugačije složit, ali kad smo već kod toga - to možemo ja, ti i nama slični koji zalaze na ovakve forume i ono što mi znamo složit ko od šale nemože baš svako...
Shodno taj drobo je za ljude koji to
neznaju ili se
neće gnjaviti s takvim stvarima (i ja donekle spadam u tu grupu, neznam za tebe) i RAID case kakv si ti pokazao
nije isto kao i taj drobo, ako razmisliš malo kako ti raid caseovi rade i sam ćeš skužit...
Dakle kod njih treba (što ti ona ženska i govori) - a) znati kaj oćeš (koji RAID mod) b) kupiti točno određene diskove unaprijed c) kod promjena diskova i manjka kapaciteta rebuildati polja itd - to sve treba znati napraviti čak i kad se ima veliki level automatizma s modernom opremom, i nakraju kad nastanu problemi treba znati kako ih rješit...

Dok kod tog droba - samo ubadaš diskove i gotovo... Dedicated RAID kućišta su možda konfigurabilnija, brža, pouzdanija i jeftinija ali
nisu po funkiconalnosti ista i uopće IMHO
ne pucaju na iste korisnike i zato to nema IMHO smisla uspoređivati na taj način RAID case i taj drobo...